AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universitede 1 ve 2 ogretim nedir?

Editör

Yeni Üye

Üniversitede 1 ve 2 öğretim nedir?​

Çoğu üniversitede normal/örgün öğretim saatleri dışında uygulanan ders saatleri vardır. Normal öğretimden farklı saatlerde uygulanan bu eğitime ikinci öğretim denilmektedir. Birinci öğretimle arasındaki en büyük fark ise ikinci öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödeyerek eğitim görmesidir.

Ikinci öğretim olduğu diplomada yazıyor mu?​

Mezun olduğunuzda diplomalar arasında bir farklılık yoktur, diplomanızda “ikinci örgün eğitim” diye bir ibare bulunmaz. İkinci öğretim birinci öğretim derslerine girebilir mi sorusuna gelirsek de, şayet hocanızdan izin alırsanız birinci öğretim derslerine de katılabilirsiniz.

Lisans 2 öğretim nedir?​

Lisans 2 öğretim nedir?
İkinci öğretim, çeşitli eğitim programlarında verilen derslerin akşam saatlerinde olmasıdır. Örgün eğitimle aralarında bulunan farklardan biri, ikinci öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödemesi gerekir. İkinci öğretim ile örgün öğretim bölümlerinde okuyan öğrencilerin diplomaları aynıdır.

Ikinci öğretim nedir saatleri?​

Ikinci öğretim nedir saatleri?
İkinci Öğretim Nedir? İkinci öğretim ise derslerin birinci öğretime nispeten daha geç saatlerde görülmesidir. İkinci öğretim öğrencilerinin dersleri genellikle 13.00-22.00 arasında yapılmaktadır.

1 öğretim harç öder mi?​

Bildiğiniz gibi 2012 yılında örgün öğretimler için harç ücretleri kaldırılmıştı. Yani yalnızca ikinci öğretim öğrencileri harç ücreti ödemektedir. Ancak istisnai bazı durumlarda örgün (birinci öğretim) öğrencileri de harç ücreti ödeyebilir.

Birinci öğretimde harç var mı?​

Üniversitelerin birinci öğretim öğrencileri harç ücreti ödemez. Ancak okulun uzayan döneminde harç ücreti ödemek zorunludur.

Ikinci öğretim dersleri saat kaçta başlıyor?​

Ikinci öğretim dersleri saat kaçta başlıyor?
2. öğretim genellikle saat 17:00 ‘da başlamaktadır ve ortalama 20:00 – 21:00 ‘da bitmektedir.

Ikinci öğretim harç ücretleri ne zaman yatırılır?​

Ikinci öğretim harç ücretleri ne zaman yatırılır?
Ikinci öğretim harç ücretleri 2021 ne zaman yatırılacak? 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı öğrenci harç ücretleri 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında Halk Bankası şubelerinden öğrenci numarası ile online olarak yatırılacaktır.
UÖ öğretim nedir?​
Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.
Ikinci ögretim paralı mı?​
Harç Ücretleri Birinci öğretim öğrencileri okudukları bölümlerin normal süresi boyunca harç ücreti ödemezler. Ancak okulunu uzatan öğrenciler birinci öğretim için belirlenen harç ücretini uzattıkları dönem kadar ödemek zorundadır. İkinci öğretim öğrencileri ise tüm eğitim dönemlerinde harç ücreti öderler.

Ikinci öğretim saat kaç arası?​

Ikinci öğretim saat kaç arası?

Örgün öğretim harç öder mi?​

Örgün öğretim harç öder mi?
2012 yılında örgün öğretimler (birinci öğretim) için harç ücretleri kaldırıldı. Fakat ikinci öğretim öğrencilerinden harç ücreti alınmaya devam ediyor. İstisnai bazı durumlarda örgün (birinci öğretim) öğrencileri de harç ücreti ödeyebiliyor.

Üniversitede 1 ve 2 öğretim kavramlarıyla ilgili verdiğiniz bilgilere göre, birinci öğretim ve ikinci öğretim arasındaki farkları belirtmişsiniz. Birinci öğretimde harç ücreti ödenmediği, ikinci öğretimde ise harç ücreti ödenmesi gerektiği bilgisi de açıkça belirtilmiş. Aynı zamanda ikinci öğretim öğrencilerinin ders saatlerinin genellikle akşam saatlerinde olduğu ve derslerin 13:00-22:00 arası yapıldığı detayını da belirtmişsiniz.

Öğrencilerin alacakları diplomalarda bir fark olmadığı ve ikinci öğretim ibaresinin diplomalarda yer almaması da önemli bir bilgi. Yani mezun olduklarında birinci öğretim ve ikinci öğretim öğrencileri için diplomalar aynıdır.

Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin ödeme durumlarına ilişkin harç ücretleri ve yatırma zamanları hakkında da detaylı bilgi vermişsiniz. Örneğin, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı ikinci öğretim harç ücretlerinin 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında yatırılacağı bilgisini paylaşmışsınız.

Ayrıca, uzaktan öğretim konusunda da bilgi vermişsiniz. Uzaktan öğretimde derslerin online ve interaktif olarak işlendiği bilgisiyle, farklı öğretim modellerine ilişkin geniş bir açıklama yaptınız.

Verdiğiniz bilgiler içinde yer alan "Örgün öğretim harç öder mi?" ve "Birinci öğretimde harç var mı?" gibi sorulara da yanıtlar vermişsiniz. Bu sayede forumdaki kullanıcılar kavramlar arasındaki ayrımları daha iyi anlayabilirler. Teşekkürler! Bu detaylı bilgilendirme faydalı olacaktır.

Geri