AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite Yonetim Kurulu ne zaman toplanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.466
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Üniversite Yönetim Kurulu ne zaman toplanır?​

Fakülte kurulu olağan toplantılarını her yarıyıl başında ve sonunda yapar. Dekan, gerekli gördüğü hallerde fakülte kurulunu toplantıya çağırır.

Bölüm başkanlığı kaç yıl?​

2547 sayılı kanunun 21. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 14. maddesi uyarınca Bölüm başkanı, bölümdeki öğretim üyelerinden iki kişiyi üç yıl için başkan yardımcısı olarak atar ve Dekanlığa bildirir. 2547 sayılı kanunun 21. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 14. …
Üniversite yönetim organları nelerdir?​
Yükseköğretime bağlı eğitim ve araştırma kurumlarında görev yapan yönetim personelinin çalışma esasları, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na göre üniversite organları, rektör, senato, yönetim kurulu olarak belirlenmiştir (Maddeler: 13-15).

Akademik kurula kimler katılır?​

Akademik kurula kimler katılır?
a) Akademik Genel Kurul, ilgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokulunda o dönemde her ne suretle olursa olsun fiilen eğitim-öğretimle görevlendirilmiş bulunan öğretim üyeleri ve okutmanlardan oluşur. Kurulun başkanı, ilgili yükseköğretim kurumunun yöneticisidir.

Üniversite Yönetim Kurulu nedir?​

Üniversite Yönetim Kurulu nedir?
Üniversite yönetim kurulu; rektörün başkanlığında dekanlardan ve üniversiteye bağlı değişik öğretim birim ve alanlarını temsil edecek şekilde senato tarafından dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur. Rektör gerektiğinde yönetim kurulunu toplantıya çağırır.

Bölüm başkanı Atamasi nasıl yapılır?​

2547 sayılı Kanunu’ nun 21. maddesi ve üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği’ nin 14. maddesine göre bölüm başkanı, o bölümün profesörleri, profesör yoksa doçentleri, doçent yoksa yardımcı doçentleri arasından o bölümü oluşturan anabilim dalı başkanlarının 15 gün içinde verecekleri yazılı görüşlerini dikkate …

Üniversitelerin en üst düzey yöneticisi kimdir?​

Yönetmelikte, “Fakültenin ve birimlerinin temsilcisi olan dekan, rektörün önereceği, üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca üç yıl süre ile seçilir ve normal usul ile atanır.
Dekan ne iş yapar?​
Dekan, fakültedeki en yetkili kişidir. YÖK’ün belirlediği yönetmeliklere uyum sağlamak ile beraber bulunduğu birimin işleyişinden de sorumludur. Dekan; öğrencilere, çalışanlara ve eğitmenlere karşı her türlü görev ve sorumluluğun yerine getirilmesi için çalışmalar yürütür.

Fakülte kurulunda öğretim üyeleri yer alır mı?​

Fakülte kurulunda öğretim üyeleri yer alır mı?
Fakülte Kurulu, Dekanın başkanlığında, Fakülteye bağlı bölümlerin başkanları ile varsa Fakülteye bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden ve üç yıl için Fakültedeki profesörlerin kendi aralarından seçecekleri üç, doçentlerin kendi aralarından seçecekleri iki, yardımcı doçentlerin kendi aralarından seçecekleri bir …

Akademisyen iş yeri açabilir mi?​

Akademisyen iş yeri açabilir mi?
Öğretim görevlileri 2547 sayılı Kanunun 31’inci, okutmanlar ise 32’inci maddesinde düzenlenmiştir. Kanunda yer verilen düzenlemelerde dışarda kazanç getirici faaliyetlerde bulunmayla ilgili olarak başkaca birhükme yer verilmemiştir.

Üniversite Yönetim Kurulu kimlerden oluşur Beykent?​

MADDE 14 – (1) Yönetim Kurulu, Üniversitenin idari organıdır. Rektörün başkanlığında dekanlardan, Üniversiteye bağlı değişik birim ve alanları temsil edecek şekilde Senatoca dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur. Rektör, gerektiğinde Yönetim Kurulunu toplantıya çağırır.

Üniversite rektörü ne kadar maaş alıyor?​

Ülkemizde görev yürüten en düşük kademedeki rektör maaşı güncel olarak 14.617 TL’dir. Bu rakam döner sermaye ve kademeye bağlı olarak artış gösterir. Rektör maaşları bütün üniversitelerde aynıdır.
Üniversitelere rektör atama yetkisi kime verilmiştir?​
Belirlenen rektör adaylarından Yükseköğretim Kurulunun seçeceği üç aday atanmak üzere Cumhurbaşkanı’na sunulur. Cumhurbaşkanı bu üç adaydan birini rektör olarak atar. Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır.
 
Üniversite Yönetim Kurulu, rektörün başkanlığında dekanlardan ve üniversiteye bağlı çeşitli öğretim birim ve alanları temsil edecek şekilde senato tarafından dört yıl için seçilen üç profesörden oluşur. Rektörün gerekli gördüğü durumlarda yönetim kurulunu toplantıya çağırma yetkisi bulunmaktadır.

Fakülte kurullarında ise genellikle dekanın başkanlığında fakülteye bağlı bölüm başkanları ve varsa enstitü veya yüksekokul müdürleri ile akademisyenler yer alır. Toplantılar her yarıyılın başında ve sonunda yapılırken, dekan istediği zaman fakülte kurulunu toplantıya çağırabilir.

Rektörler, üniversitelerde en üst düzey yöneticilerdir ve Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen üç aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanırlar. Rektörler, üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünü tüzel kişiliğini temsil ederler ve görev süreleri genellikle dört yıldır.

Öğretim üyeleri, fakülte kurullarında önemli rol oynarlar. Fakültedeki profesörler, doçentler ve yardımcı doçentler arasından seçilen temsilciler fakülte kurulu toplantılarına katılır ve karar alma süreçlerine katkıda bulunurlar.

Akademisyenlerin ek işler yapmasıyla ilgili olarak kanunlarda belirli düzenlemeler bulunmaktadır. Öğretim görevlileri ve okutmanların dışında kazanç getirici faaliyetlerde bulunmalarıyla ilgili özel hükümler mevcut değildir.

Üniversitelerde dekanlar, fakültelerde en yetkili kişilerdir ve Yükseköğretim Kurulu'nun belirlediği yönetmeliklere uyum sağlamanın yanı sıra fakültelerin genel işleyişinden sorumludurlar. Öğrenciler, çalışanlar ve eğitmenlerle ilgili her türlü görev ve sorumluluğun yerine getirilmesi için de çalışmalar yürütürler.
 
Geri
Üst