AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Universite yaz donemi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversite yaz dönemi ne demek?​

Lisans programına bahar yarıyılında başlamış düzen dışı (irregular) öğrenciler eğitimlerini toplam 8 yarıyılda tamamlayabilmek için yaz döneminden yararlanabilirler. Ayrıca, son sınıfta yarıyıl ders yükünü hafifletmek amacıyla ya da diğer nedenlerden dolayı yaz döneminden ders alınabilir.

Yaz okulu sınavına kimler girebilir?​

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir.
Yaz okulundan mezun olunur mu?
Yaz okulunda aldıkları ve başardıkları derslerle mezun olma hakkı kazanan öğrenciler ilgili Yaz Okulu Sınavı sonunda mezun sayılırlar. Diplomalar buna göre düzenlenir.
Yaz okulu ücreti ödenmezse ne olur?
Katkı payı zamanında ödenmezse öğrenci kayıt yaptıramaz ve o yarıyıl öğrenim hakkını kaybeder. İkinci öğretim ikinci taksidini bir aylık gecikme süresinde faiziyle birlikte ödemezse kaydı silinir. Ödemediği döneme ait öğrenci harcı daha sonra kendisinden tahsil edilir.

Yaz okulu ne anlama geliyor?​

Yaz okulu; Bir yıl sonunda yaz ve güz döneminde başarısız olunan derslerin tekrardan alındığı döneme verilen isimdir. Öğrenci yaz okunda başarısız olduğu derslerden geçerse bir daha aynı dersi almayacaktır.

Yaz okulu ücreti ne kadar?​

2020-2021 Yaz Okulu kayıtları 5-9 Temmuz 2021 tarihlerinde alınacak olup Yaz Okulu Sınavının da 4 Eylül 2021 günü yüz yüze yapılması planlanmaktadır. Yaz Okulunda kayıt yapılan 1 Ders için 225 TL, ilave her ders için 25 TL olarak belirlenmiştir.
Yaz okulu kimler alabilir?
1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- 2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler.
Yaz okulu için ortalama kaç olmalı?
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler. Yaz Okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.
Açıköğretim Sistemine göre öğrenim gören öğrencilerimizden 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu Sınavları sonucunda mezun olanların diplomaları bağlı oldukları Açıköğretim bürolarına gönderilmiştir. Diploma, mezunumuza veya yasal vekiline bağlı olduğu AÖF Bürosu tarafından imza karşılığında teslim edilmektedir.
Soru 16 – Yaz Okulu’nda derslere devam zorunluluğu var mıdır? Cevap 16 – Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse Yaz Okulunda devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.
Yaz okulunda aldığım dersten kalırsam ne olur?
Yaz okulunda tekrar olarak alınan derslerde son alınan not geçerlidir. 15. Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Yaz okulunda devamsızlık hakkı var mı?
MADDE 9 – (1) Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse Yaz Okulunda devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Yaz Okulunda alınan dersler için elde edilen devam hakkı, güz ve/veya bahar eğitim-öğretim dönemleri için geçerli değildir.

Yaz okulunda kalırsak ne olur?​

Yaz okulu sınavında başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu dersi/dersleri, açıldığı sonraki dönemde/dönemlerde almalıdır. Yaz okulunda açılacak dersler, ders seçim haftası sonrasında ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir. Öğrenci, seçtiği ders/dersler açılmadığı takdirde yerine ders seçemez.

Yaz okuluna kalmak zorunlu mu?​

MADDE 13 – (1) Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir derse ilişkin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, yaz döneminde o derse devam zorunluluğunu kaldırmaz. Yaz dönemi ders geçme sınavında başarılı olamayan öğrenciler, normal dönemde kayıt olarak o dersleri tekrar alabilirler.
Yaz okulu ücretli mı?
Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder. Yaz Okulu ücreti ödemeden ders kaydı ve seçimi yapılamaz.
Yaz okulu kaç ay sürer?
Soru 2 – Yaz Okulu’nun süresi ne kadardır? Cevap 2 – Yaz Okulunun süresi, sınavlar dâhil olmak üzere 35 (otuz beş) iş gününden az olamaz ve gerekli hallerde hafta sonunda yapılan ders ve sınavlar da bu süreye dahil edilir.

Yaz okulu ne zaman başlar?​

Yaz okulu Haziran ayında başlar ve Ağustos ayında biter tam tarihi üniversitelerinizin öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz. Her üniversite farklı bir tarihte yaz okulunu açıp bitirebilmektedir.

Güz ve yaz dönemi nedir?​

Aynı zamanda güz dönemini okulun ilk başlangıcı şeklinde anlatmak mümkündür. Böylece yarıyıl tatiline kadar geçen süre güz dönemi olarak bilinir. Bu dönem genelde yaz aylarının bitişi ve sonbahar aylarının başlaması üzerinden ne çıkar.
Yaz okulu kimler için?
Yaz okulu ne zaman 2022?
2021-2022 ÖĞRETİM YILI
Yaz okulunda yapılacak sınava kimler giremez? Güz veya Bahar dönemine bakılmaksızın girmiş olduğu son sınavında kopya nedeniyle sınavı/sınavları geçersiz sayılan öğrenci yaz okuluna kayıt yaptırabilir. Ancak kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav yaz okulu sınavı olacağı için sınava giremez.
Devlet üniversitelerinde yaz okulu ücretli mi?

Geri