- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Üniversite terk geri dönebilir mi?
YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, terörle bağlantısı olanlar hariç, tüm eğitim düzeylerinde herkes öğrenciliğe geri dönebilecek. 680 bin kişiyi ilgilendiren aftan, 18 Mayıs’a kadar yükseköğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen öğrenciler yararlanabilecek. Bunun için 18 Eylül’e kadar üniversitelere başvurmak gerekiyor.Üniversitede hangi durumlarda kayıt silinir?
c) Kesin kayıt işleminin usulüne uygun yapılmadığının veya kesin kayıt hakkı kazanılmadığının anlaşılması nedeniyle kayıt işleminin iptal edilmesi. d) Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerin kaydı silinir.
Üniversite den kayıt silindikten sonra tekrar açılır mı?
neyse bunun bir onemi yok artik. kaydi silinen birinin tekrar geri donmesinin iki yolu vardir. biri sinava girip yeniden kazanmak, digeri ise af. af oyle her zaman cikmaz.Üniversiteden nasıl ayrılırım?
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Kayıt Sildirmede para ödenir mi?
(3) Kayıt dondurma, yarıyıl/yıl başlangıcından o yarıyıla/yıla ait sınavların sona erdiği tarihe kadar olan süreyi kapsar. Kayıt dondurma başvurusu, kayıt yenileme döneminden önce ise katkı payı/öğrenim ücreti alınmaz; dönem içerisinde ise ödenmiş olan katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez.Kaydı silinen öğrenciler ne yapmalı?
Kaydı silinen öğrencilerin Öğrenci Kimliği , Bank 24 Jet ve TC kimlik fotokopisi ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda bulunan Gazi MYO (Uzaktan Eğitim) bankosuna başvuru yapmaları gerekmektedir.
Üniversite affından nasıl yararlanılır?
Öğrenci affıyla ilgili düzenlemeden 18/05/2018 tarihine kadar ilişiği kesilen öğrenciler yararlanabilecektir. Aftan yararlanmak isteyen öğrencilerin, askerlik görevi, mücbir sebepler ve sağlık nedenleri dışında 18/09/2018 tarihine kadar ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurmaları şarttır.Üniversite mi Üniversite mi?
Bu kelime genellikle Ünüversite şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Üniversite şeklinde olmalıdır.
2022 Üniversite affı var mı?
Öğrenci affı çalışmasının başlatıldığını da AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu duyurdu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı yani güz dönemine bu af yetiştirilecek. Çalışmalar tamamlanacak ve çeşitli nedenlerden dolayı okullarından ayrılan öğrenciler okullarına dönebilecek.Üniversite kayıt sildirme ücreti ne kadar?
Kayıt tarihinden sonra Güz Yarıyılı ders ekleme bırakma tarihinin son gününe kadar olan sürede kayıtlarını sildirmek isteyen öğrenciler, kayıtlı olduğu fakülte/yüksekokul/bölümün bir yıllık normal öğrenim ücretinin %10’unu ödemek zorundadır.