Universite tercihlerinde siralama onemli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversite tercihlerinde sıralama önemli mi?​

Adayların, istedikleri bir yükseköğretim programına yerleşmesinde, başarılı bir sınav geçirmek kadar bilinçli ve tutarlı bir tercih listesi oluşturmak da önem taşıyor. Uzmanlar tercih sıralaması yaparken puanın değil, başarı sırasının dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyor.

YKS tercih başvuruları değiştirilebilir mi?​

YKS tercih başvuruları değiştirilebilir mi?
Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizi alarak saklayınız.

TYT den Tercih Yaparken Sıralama Önemli mi?​

TYT den Tercih Yaparken Sıralama Önemli mi?
Tercih yaparken en geçerli kriter sıralamadır Tercih sürecinde üniversite adayları, YKS ‘lerde elde ettikleri sonuçlar çerçevesinde seçim yapacaklar. Bu seçimi yaparken de ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzu tüm adaylar için yol gösterici önemli bir rehber olacaktır.

ÖSYM Tercih onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi?​

Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır (Tercihlerin tümüyle iptali yapılmaz.). Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

YKS tercih değişikliği nasıl yapılır?​

YKS tercih değişikliği nasıl yapılır?
YKS tercihi yapıldıktan sonra değişiklik yapılabilmektedir. ÖSYM, adaylara tercihlerinde değişiklik yapmak hakkı vermiştir. Adaylar tercihlerinde düzenleme yapmak için ÖSYM’nin aday işlemleri sayfasına şifresi ile giriş yaparak değişiklik yapabilir.

Ösym tercih listesi onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi?​

Ösym tercih listesi onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi?
Üniversiteye yerleştikten sonra tekrar tercih yapılır mı?​
İşte yanıtı.. YERLEŞTİĞİM HALDE EK TERCİH YAPABİLİR MİYİM? Bir üniversiteye yerleşen adaylar ek tercih yapamıyor. 2021-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Üniversite tercihlerinde sıralamanın önemi konusunda yapılan açıklamalara göre, tercih yaparken puan yerine başarı sırasının dikkate alınması gerektiği vurgulanmaktadır. Bu doğrultuda, adayların bilinçli ve tutarlı bir tercih listesi oluşturmaları önem arz etmektedir. Özellikle YKS tercih sürecinde, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzu'nun rehberlik sağlayıcı bir rol üstlendiği belirtilmektedir.

YKS tercih başvurularının tamamlanmasının ardından yapılan tercihlerde değişiklik yapmanın mümkün olmadığı belirtilmektedir. Ancak tercih süresi devam ederken sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilme imkanı bulunmaktadır. ÖSYM'nin adaylara tercihlerinde değişiklik yapma hakkı tanıdığı ifade edilmektedir.

Üniversiteye yerleştikten sonra ek tercih yapma imkanı bulunmamaktadır. Merkezi yerleştirme sürecinde bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar ek yerleştirmede tercih yapamamaktadır. Bu nedenle, tercih sürecinde dikkatli ve doğru tercihler yapmanın önemli olduğu vurgulanmaktadır.

YKS tercih değişikliği yapmak isteyen adayların ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasına şifresi ile giriş yaparak değişiklikleri gerçekleştirebileceği belirtilmektedir. Tercihlerin önemli bir adım olduğu için adayların tercih sürecinde dikkatli davranmaları ve bilinçli tercihler yapmaları önem taşımaktadır.

Geri