Universite sinavina nereden baslamaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Üniversite sınavına nereden başlamalıyım?​

Hangi ders olursa olsun temelinizin olmadığını düşünüyorsanız mutlaka sıfırdan başlamalısınız. Bunu özellikle de sayısal derslerde uygulamanız gerekmektedir. Konu çalışmaya baştan sona doğru gitmelisiniz. Çünkü sayısal derslerde ilk konuları anlamadığınız sürece diğer konularda başarı yakalamanızın imkanı yok.

Üniversiteye hazırlanan öğrenci nasıl çalışmalı?​

Üniversite Sınavına Hazırlanmak İçin Program
- İlk Çalışmalar Önemlidir.
- Rehavete Asla Kapılmayın.
- Bu Zamanda Arkadaşlıklarınıza, Gezmenize ve Alışkanlıklarınıza Ara Verin.
- Teknoloji Sizin Hem En Büyük Dostunuz Hem de En Büyük Düşmanınız.
- Çalışma Programı Şart.
- Konu Dağılımı İstekten Daha çok İstatistik Gerekir.
Üniversitenin ilk günü nasıl davranmalı?
Üniversitenin İlk Günü İçin Faydalı İpuçları
- İlk gün okula gitmekten kaçınmayın.
- 2. Üniversitenize erken ulaşın.
- 3. Kampüsü tanıyın.
- Soru sormaktan korkmayın.
- Öğrenci işlerine ulaşın.
- Yalnız hissetmeyin.
- Hazırlıklı olun.
- 8. Faydası olacak arkadaşlar bulun.

Üniversite kayıt tarihi geçerse ne olur?​

Bu sebeple e kayıt işlemi sırasında kayıt yaptırdığınız okulun belirlediği tarihler içerisinde işleminizi yaptırabilirsiniz. Ayrıca kazandığınız üniversitenin web sitesinden de kayıt tarihlerini kontrol edebilirsiniz. Belirlenen tarihler içerisinde kayıt yaptırmayanlar ise ‘kayıt hakkından vazgeçmiş” sayılıyor.

TYT ye nasıl başlanmalı?​

Bol bol paragraf sorusu çözmek ve kitap okumak TYT Türkçede başarılı olmayı sağlamaktadır. TYT Türkçe çalışırken dil bilgisi konularında da bol bol soru çözmek ve ezber yapmak gerekmektedir. Aynı zamanda TYT çıkmış soruların çözülmesi de adaylar için oldukça yararlı olmaktadır.
Evde üniversite sınavına nasıl hazırlanabilirim?
”Konu anlatımını ve soru bankasını eş zamanlı kullanın” Konularınız bitTiğinde eş zamanlı olarak bir soru bankasını bitirmiş olun. Bu durum hem sizin bilgi seviyenizi yükseltecek hem de soru çözmeye hazır hale getirecektir. Sınav sürecinde ilk bitirdiğiniz kitap sizi bu maratona adapte edecektir.
Sınava yaklaşırken günde 4-5 saat ders çalışmanız yeterli olacak. Çok az da olsa bu saati aşan yani 7-8 saat çalışan öğrenciler var. Eğer öğrenci 7-8 saat hazırlıkla kendisini rahat hissediyorsa çalışabilir.
Ev ortamı bunca yıllık eğitim hayatınıza oranla çok farklı bir düzendir. Bu yüzden de ilk süreçte evdeki çalışma ortamına adapte sağlamak gerekir. Bu süreçte günlük 1-2 saatlik bir çalışma periyotları düzenlemeli, planlı ve programlı bir şekilde çalışmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.
Üniversitenin ilk günü ne giyilir?
İlk gününüze topuklu veya resmi bir gömlekle gelirseniz, aşırıya kaçmış olursunuz. Kot pantolon ve basit bir üst gibi mutlu bir ortam bulmaya çalışın. Rahat olacaksın ve rahat üniversite kızı görünümünü yakalayacaksın. Ama resmi kıyafetlerini dolabınızda saklayın!

Üniversitede bir ders saati kaç dakikadır?​

MADDE 14 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır.

Üniversite kayıt tarihini kaçırdım ne yapmalıyım?​

Kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret bildirecek. Mazereti kabul edilenlerin kayıtları yapılacak.
Üniversite kayıt tarihini kaçırdım ne yapmalıyım 2021?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda bir yükseköğretim programına yerleşen ancak verilen sürede kayıt yaptıramayan adayların, mazeretlerini yükseköğretim kurumlarına bildirmeleri ve mazeretlerin kabulü halinde kayıtlarının yapılacağını bildirildi.

TYT konuları nasıl bitirilir?​

TYT çalışmaya kaçıncı sınıfta başlanmalı?​

Yeni sistemle TYT ve AYT adını alan sınavların konu yoğunluğu oldukça yüksek olmasından dolayı öğrencilerin çalışma ya son sınıftan önce başlaması önerilmektedir.
TYT AYT evde nasıl çalışılır?
Sınav gününe kadar çalışmayı bırakmayız….YKS’de Derece Yapanların Çalışma Programları;
- Konu eksikliğini hızlı bir şekilde tamamlamak.
- Farklı soru tipleri için bol soru çözümü yapmak.
- Konularda uzmanlaşma noktasına gelene kadar farklı soru tiplerini çözmek.
- Düzenlilik ve devamlılık.
- Sürekliliği oturtmak.
Uzmanlar, stres ve kaygı sebebiyle adayların sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakması gerektiğini belirtiyor. Sınava bir gün kala ders çalışmanın, soru çözmenin bırakılması gerektiğini ifade eden eğitimciler, son gün son saate kadar çalışmanın kaygı düzeyini artıracağını ifade ediyor.
TYT de derece yapmak için kaç net gerekir?
YGS sisteminde bulunmayan ancak yeni sınav sistemiyle getirilen 200 barajı, öğrencinin gelecek sene bu sınava girmeden direk YKS’ye girebilmesini sağlayan bir baraj puanıdır. Sınav muafiyet barajı olarak belirtilen bu baraj puanını geçmek için ise 30 net yapmak yeterli olmaktadır.

TYT için günde kaç saat çalışılmalı?​

Geri