AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite sinav yeri nasil degistirilir?

Editör

Yeni Üye

Üniversite sınav yeri nasıl değiştirilir?​

Adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na başvuruda tercih ettikleri sınav merkezini, sınava başvuru süresi içinde ais.osym.gov.tr internet adresinden değiştirebileceklerdir. Bu süre bittikten sonra sınav merkezleri tercihlerinde değişiklik yapılamayacaktır.

AÖF sınav merkezi değiştirilebilir mi?​

AÖF sınav merkezi değiştirilebilir mi?
Öğrenciler; adres, büro ve sınav merkezi değişiklik işlemlerini Öğrenci Girişi bölümüne T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak, AÖF bürolarından veya Çağrı Merkezini (444 10 26) arayarak yaptırabilirler.

ÖSYM sınav adres değişikliği nasıl yapılır?​

ÖSYM sınav adres değişikliği nasıl yapılır?
Bunu ne zaman ve nasıl yapmalıyım? Adres iletişim bilgilerinde değişiklik/düzeltme olan adaylar, bu bilgilerini https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden kendileri değiştirebileceklerdir. Bu bilgiler, sınavın güncelleme sayfasından yapıldığı takdirde bu sınav ile ilgili işlemlere yansıtılır.

Sınav merkezi tercihi nasıl değiştirilir?​

Başvuru yaptıktan sonra sınav merkezi tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

ÖSYM adres değişikliği ne zamana kadar?​

ÖSYM adres değişikliği ne zamana kadar?
Dr. Halis AYGÜN, Twitter’da yaptığı paylaşımda “31 Mayıs 2020 tarihine kadar” ÖSYM Başkanlığına posta yoluyla taleplerini ileten adayların dilekçelerinin işleme konulacağını açıkladı.

Açıköğretim Fakültesi sınav yeri değişikliği nasıl yapılır?​

Açıköğretim Fakültesi sınav yeri değişikliği nasıl yapılır?
Öğrenciler; adres, büro ve sınav merkezi tercih işlemlerini Öğrenci Girişi bölümüne T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak, AÖF bürolarından veya Açıköğretim Sistemi AOSDESTEK İletişim ve Çözüm Masasının 0850 200 46 10 telefon numaralarını arayarak yaptırabilirler.

AÖF sınav merkezi değişikliği ne zaman yapılır?​

2021-2022 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı Sınav Merkezi Değişikliğinizi 08.11.2021 Pazartesi saat 10.00′ a kadar aosogrenci.anadolu.edu.tr adresi bilgi güncelleme kısmından gerçekleştirebilirsiniz. Bu tarihten sonra yapacağınız işlemler 2021-2022 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı için geçerli olacaktır.

ÖSYM sınav yeri değiştirme dilekçesi nereye verilir?​

ÖSYM sınav yeri değiştirme dilekçesi nereye verilir?
Adaylar doldurdukları dilekçeyi PTT kanalıyla “ÖSYM DMS Bürosu”na gönderebilirler ya da şahsen “Karyağdı Sokak, No: 28, Aşağıayrancı / ANKARA” adresindeki ÖSYM Ankara Bürosuna verebilirler. Sınava bir hafta kalıncaya kadar Merkezimize ulaşan dilekçeler işleme konur; daha sonra gelen dilekçeler işleme konmaz.

KPSS Adres değişikliği ne zaman son?​

KPSS Adres değişikliği ne zaman son?
ÖSYM Başkanı Aygün, 2021’e ertelenen sınavlara girecek adayların 21-22 Ocak’ta sınav merkezi tercihlerini güncelleyebileceğini duyurdu.

Sınav merkezi tercihi 2 aynı olabilir mi?​

İkinci tercihin işlem görebilmesi için birinci tercihte belirtilen merkezden farklı bir merkez olması gerekmektedir. Merkezimiz gerektiğinde, listede yazılı merkezlere ek olarak yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir.

YKS adres değişikliği ne zamana kadar yapılır?​

YKS adres değişikliği ne zamana kadar yapılır?
Ancak, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle atandıkları sınav merkezinin bulunduğu ilden farklı bir ilde ikamet etmek zorunda kalan ve bu nedenle sınav merkezi değişikliği yapmak isteyen adaylar (sınav merkezi değişiklik taleplerini dilekçe vb. yollarla daha önce ÖSYM’ye göndermiş olan adaylar dahil) sınav merkezi …

Üniversite sınav yeri değiştirme işlemi için adayların Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru süresi içinde tercih ettikleri sınav merkezini ais.osym.gov.tr internet adresinden değiştirebileceklerini belirtmişsiniz. Ancak bu sürenin sona ermesiyle birlikte sınav merkezi tercihinde değişiklik yapılamayacağını vurgulamışsınız.

AÖF (Açıköğretim Fakültesi) sınav merkezi değişikliği yapabilmek için öğrencilerin T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle Öğrenci Girişi bölümünden veya AÖF bürolarından veya Çağrı Merkezini arayarak işlem yaptırabileceklerini belirtmişsiniz.

ÖSYM sınav adres değişikliğinin nasıl yapılacağına dair bilgi vermiş ve bu işlemi adres iletişim bilgilerinde değişiklik olan adayların ais.osym.gov.tr internet adresinden kendileri gerçekleştirebileceklerini açıklamışsınız.

Ayrıca sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyen adayların ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden işlem yapabileceklerini ifade etmişsiniz.

ÖSYM adres değişikliği için son tarihin 31 Mayıs 2020 olduğunu ve bu tarihe kadar taleplerini posta yoluyla ileten adayların dilekçelerinin işleme konulacağını belirtmişsiniz.

AÖF sınav yeri değişikliğini 2021-2022 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı için 08.11.2021 tarihine kadar aosogrenci.anadolu.edu.tr adresi üzerinden gerçekleştirebileceğini ve bu tarihten sonra yapılacak işlemlerin 2021-2022 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı için geçerli olacağını aktarmışsınız.

ÖSYM sınav yeri değiştirme dilekçesinin nereye verileceğini ve bu sürecin nasıl işlediğini detaylı bir şekilde açıklamışsınız.

KPSS adres değişikliği için son tarihin 21-22 Ocak olduğunu ve bu tarihe kadar sınav merkezi tercihlerini güncelleyebileceğini belirtmişsiniz.

Son olarak, YKS adres değişikliğinin hangi tarihe kadar yapılacağına dair bir bilgiyi eksik bırakmışsınız. Bu konuda daha fazla bilgi vermek isterseniz yardımcı olabilirim. Ayrıca, sınav merkezi tercihlerinde 2 aynı yer belirtilebilmesi için öne sürdüğünüz koşulları ve YKS için adres değişikliği tarihi hakkında daha fazla detay paylaşabilirsiniz. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri