AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite sinamali ne demek?

Editör

Yeni Üye

Üniversite sınamalı ne demek?​

Ders aldığı ilk iki yarıyılını tamamladıktan sonra, takip eden yarıyıllardaki not ortalaması iki yarıyıl üst üste 1,80’in altında kalan öğrenci, genel not ortalaması da 1,80’in altında ise, sınamalı öğrenci olarak tanımlanır ve genel not ortalamasını 1,80’e yükseltinceye kadar sınıfı sabit kalır.

Ders saydırma ne?​

1. Ders saydırma, bir çeşit ders tekrarıdır ve ders tekrarında uygulanan kurallar aynen uygulanır. 2. Öğrenciler, daha önce alıp başarısız oldukları veya çekildikleri zorunlu dersleri tekrarlamak zorundadır.
Genel not ortalaması 2 50 nin üzerinde olan öğrenciler bir dönemde kaç AKTS lik dersi ekstra alabilirler IEÜ?​
fazla 12 AKTS kredilik üst sınıf dersini, alabilirler. 50 AKTS ve üzeri ders alanlar 2. sınıfa geçerler.

Üniversite de hangi dersler var?​

Üniversite de hangi dersler var?
YKS-TYT-AYT de Hangi Dersler Var 2021
- Türkçe: 40 Soru.
- Matematik: 40 Soru.
- Fen Bilimleri: 20 Soru (7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji)
- Sosyal Bilimleri: 20 Soru (5 Coğrafya, 5 Tarih, 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 5 Felsefe)

GANO sınamalı ne demek?​

GANO sınamalı ne demek?
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80’in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00’nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.

Sınamalı öğrenci nedir Yaşar Üniversitesi?​

MADDE 23 – (1) Herhangi bir dönem sonunda genel not ortalaması en az 2,00 ve üzeri olan öğrenciler başarılı sayılır. (2) Başarılı öğrenciler bir dönemde en fazla 40 kredilik derse kayıt yaptırabilir. MADDE 24 – (1) Herhangi bir dönem sonunda genel not ortalaması 1,99 veya altında olan öğrenci sınamalı sayılır.

Ders saydırma kaç yıl?​

Başvurular ilk ders kaydının yapıldığı yarıyılın ikinci haftasının sonuna kadar Enstitüye yapılır. Belirtilen süreden sonra veya ilerleyen yarıyıllarda yapılan başvurular işleme alınmaz. En fazla 5 akademik yıl öncesine kadar alınıp başarılmış dersler için saydırma/muafiyet talep edilebilir.
Üniversite 1 sınıf hangi dersler var?​
1. Sınıf Dersleri ve Ders Saatleri 2022-2023
- Türkçe 10 saat.
- Matematik 5 saat.
- Hayat Bilgisi 4 saat.
- Görsel Sanatlar 1 saat.
- Müzik 1 saat.
- Oyun ve Fiziki Etkinlikler 5 saat.

Yaşar Üniversitesinde burs kesiliyor mu?​

Yaşar Üniversitesinde burs kesiliyor mu?
Eğitim Öğretim Bursu / İndirimi Azami süreler yükseköğretim kanununun belirlediği süredir. Bu süreler sonunda zaten ilişik kesilir. Özetle burs ve ÖSYM indirimleri, eğitim süresinde “disiplin cezası” veya “kurum içi başka programa yatay geçiş” halleri dışında kesilmeyecektir.

Üniversite sınamalı kavramı genel not ortalamasının belirli bir seviyenin altına düştüğünde, öğrencinin belli bir süre genel not ortalamasını yükseltene kadar sınıfını sabit tutan bir uygulamadır. Örneğin, eğer öğrencinin takip eden yarıyıllardaki not ortalaması iki yarıyıl üst üste 1,80'in altında olursa ve genel not ortalaması da 1,80'in altında ise, sınamalı öğrenci olarak kabul edilir ve genel not ortalamasını 1,80'e çıkarmadan sınıf atlayamaz.

Ders saydırma ise daha önce alınıp başarısız olunan veya çekilen zorunlu derslerin tekrarlanmasıdır. Bu durumda, öğrenciler tekrarlanan derslerde geçerli kurallara tabi tutulurlar.

Genel not ortalaması 2.50 ve üzeri olan öğrenciler, bir dönemde ekstra olarak 12 AKTS kredilik üst sınıf dersini alabilirler ve 50 AKTS ve üzeri ders alanlar 2. sınıfa geçebilirler.

Üniversitelerde genellikle Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji), Sosyal Bilimler (Coğrafya, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe) gibi dersler bulunmaktadır.

GANO sınamalı ise genel ağırlıklı not ortalamasının belirli bir seviyenin altında olduğunda öğrencinin sınamalı öğrenci olarak kabul edilmesini ifade eder.

Sınamalı öğrenci tanımı Yaşar Üniversitesi'nde genel not ortalaması 1,99 veya altında olan öğrenciler için geçerlidir. Bu öğrenciler bir dönemde en fazla 40 kredilik derse kayıt yaptırabilirler.

Ders saydırma talepleri ilk ders kaydının yapıldığı yarıyılın ikinci haftasının sonuna kadar yapılabilir ve en fazla 5 akademik yıl öncesine kadar alınıp başarılmış dersler için saydırma talep edilebilir.

Üniversitenin 1. sınıf dersleri genellikle Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik ve Oyun ve Fiziki Etkinlikler gibi dersleri içerebilir.

Yaşar Üniversitesinde burslar genellikle yükseköğretim kanununun belirlediği sürelerle sınırlıdır ve belirli koşullar haricinde kesilmez. Öğrenciler disiplin cezası almadıkça veya kurum içi program değişikliği yapmadıkça burs veya öğrenci indirimleri devam eder.

Geri