AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite Online okunur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversite Online okunur mu?​

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üniversiteler, sahip oldukları teknolojiler sayesinde öğrencilere internet üzerinden online öğrenme desteği sunarken, çoğu lisans ya da lisansüstü derecelerde uzaktan öğrenme modülüne geçildi.
Online eğitime geçen üniversiteler hangileri?
Uzaktan Eğitim Kararı Alan Üniversiteler

Üniversite online eğitim nasıl olacak?​

Online eğitim sisteminde dersler sanal sınıflarda gerçekleştirilir. Akademisyenler ve öğrenciler internet bağlantısı sağlanan her ortamdan sisteme bağlanabilir, sınıftaymış gibi derslere katılabilir.
Üniversite okurken uzaktan eğitim okunur mu?
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.
Uzaktan Eğitim; Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkanı sağlar. Uzaktan Eğitim; Yüzyüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır. Uzaktan Eğitim; Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
Üniversiteler uzaktan eğitime geçiyor mu?
Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak” açıklamasını yaptı.

Hangi üniversiteler yüz yüze eğitim verecek?​

ODTÜ, Marmara, Hacettepe, Yıldız Teknik, 9 Eylül, Ege, Ankara, Atatürk, Eskişehir Anadolu, Osmangazi, Konya Selçuk, Yeditepe, Özyeğin, ve Atlas üniversiteleri dönem başında karar verdikleri gibi hibrit eğitime devam ederken, sınavlarını yine dönem başında belirlendiği gibi yüze yüze yapacak.
Üniversite okurken açıktan üniversite nasıl okunur?
Aciktan üniversite okumak için ilk aşama olan sınavlara başvurun ve sınavlara girin.
- Eğer ki 2 yıllık yani önlisans bir bölüm okuyacaksınız yanlızca TYT sınavına başvurarak girin. ( En az 150 baraj puanı)
- 4 yıllık yani lisans bölümlerine girmek istiyorsanız TYT + YKS sınavlarına başvurarak sınava girin. (

Geri