AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite okuyanlar universite sinavina girebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversite okuyanlar üniversite sınavına girebilir mi?​

YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) girebilecek olan kişiler aşağıda listelenmiştir. Lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri son sınıfında okumakta olan öğrenciler ve mezun olmuş olanlar sınava girebilmektedir.

Üniversite okurken sınava girmek kaç puan düşer?​

Düşmez. ÖSYM bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların OBP’sini 1 yıl boyunca yarıya düşürmektedir. 2020’de bir programa yerleşen öğrenci OBP’si sadece 2021 için yarıya düşecek; 2022’den itibaren tam OBP ile sınava girecektir.

Üniversitenin ilk günü nasıl davranmalı?​

Üniversitenin ilk günü nasıl davranmalı?
Üniversitenin İlk Günü İçin Faydalı İpuçları
- İlk gün okula gitmekten kaçınmayın.
- 2. Üniversitenize erken ulaşın.
- 3. Kampüsü tanıyın.
- Soru sormaktan korkmayın.
- Öğrenci işlerine ulaşın.
- Yalnız hissetmeyin.
- Hazırlıklı olun.
- 8. Faydası olacak arkadaşlar bulun.

Üniversite sınavına kimler girebilir?​

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) kimler başvurabilir? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

Üniversite tercih yapıp gitmemek kaç puan düşer?​

Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.

Üniversite okurken OBP kesilir mi?​

Üniversite okurken OBP kesilir mi?
Üniversite Tercihlerinde OBP Puan Etkisi İlk kez üniversite sınavına giren ya da bir önceki sene istediği bölümü kazanamayarak yerleşemeyen adayların OBP puanında değişiklik olmaz, yani puanı düşmez.
Okulun ilk günü ne yapılır üniversite?​
yeni başlayanlar için oldukça ilginç bir gündür. etrafa şaşkın şaşkın bakılır, okul tanınmaya çalışılır, ders programlarını öğrenmek için çaba sarfedilir, arkadaş ortamı oluşturulur, vs.. vs.. kıdemliler için ise çömezlerle alay edilir, yeni gelen çıtırlara 10 üzerinden not verilir, vs..
16 yaşında üniversite sınavına girilir mı?​
Üniversite girişi için yaş sınırı bulunmamaktadır.İstediğiniz yaşta üniversite sınavına girebilirsiniz.

Merhaba! Üniversite okurken üniversite sınavına girebilir mi sorusuna yanıt vermek gerekirse, üniversite öğrencileri genellikle üniversite sınavına girmeye gerek duymazlar çünkü üniversiteye giriş sınavlarını kazanarak üniversiteye kabul edilmişlerdir. Ancak bazı durumlarda mezuniyet sonrası ikinci bir lisans programına geçiş yapmak isteyen öğrenciler tekrar YKS'ye girebilirler.

Üniversite öğrencileri sınav sonrasında aldıkları başarılarla OBP'leri üzerinde değişiklik yapmazlar. Yani üniversiteyi kazandıktan sonra OBP'leri kesilmez veya düşmez. Ancak bir yükseköğretim programına yerleşen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.

Üniversiteye yeni başlayanlar için ilk gün oldukça önemlidir. Okula gitmekten kaçınmamalı, erken gitmeli, kampüsü tanımalı, öğrenci işlerine ulaşmalı, soru sormalı ve kendilerini yalnız hissetmemelidirler. Ayrıca, hazırlıklı olup fayda sağlayabilecek arkadaşlar edinmek de önemlidir.

Son olarak, üniversiteye giriş için yaş sınırı olmadığından dolayı istediğiniz yaşta üniversite sınavına girebilirsiniz. Umuyorum bu bilgiler işine yaramıştır. Başka soruların varsa da sormaktan çekinme.

Geri