AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite Ogretim Uyeleri kac yasina kadar calisabilir?

Editör

Yeni Üye

Üniversite Öğretim Üyeleri kaç yaşına kadar çalışabilir?​

Üniversite öğretim üyeleri için emeklilik azami yaş haddi 2547 sayılı kanunun 30.maddesine göre 67 yaş olarak belirlenmiştir.

Kara Harp Okulu en az kaç yaş sınırı?​

Harp Okulları için gün ve aya bakılmaksızın en fazla 20 yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu) şartı bulunuyor.

Milli Savunma Üniversitesi kaç yaşında başvurulur?​

Milli Savunma Üniversitesi kaç yaşında başvurulur?
3) Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu olmak), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu olmak) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.

Milli Savunma Üniversitesi kaç yıl?​

Milli Savunma Üniversitesi kaç yıl?
Milli Savunma Üniversitesi öğrencilerinden; Harp Okullarında okuyanların eğitimi 4 yıl, Astsubay Meslek Yüksekokullarında okuyanların eğitimi 2 yıl sürer. Sivil üniversitelerden farklı olarak MSÜ mezunları, mezun oldukları okul türüne göre, bölüm diplomasıyla birlikte subay veya astsubay diploması alırlar.

Kara Harp Okulu kaç yaşında mezun olunur?​

bu gençler yaklaşık 21-22 yaşında teğmen olarak mezun oluyorlar, mezun oldukları gün yaklaşık 3.000 tl gibi maaşları takır takır yatmaya başlıyor, iş arama derdi, kpss’ye hayvan gibi çalışıp bir kuruma kapak atma planları, askerliği tecil ettirmek için yüksek lisans kasmaları, amca/dayı/ siyasi torpil aramaları.

MSÜ kimler girebilir 2022?​

HERHANGİ BİR ORTAÖĞRETİM KURUMUNDAN 2020 VE 2021 YILLARINDA MEZUN OLMUŞ OLMAK VEYA 2022 YILI MSÜ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN SON TARİHİNE KADAR MEZUN OLACAK OLMAK. HARP OKULLARINA EN FAZLA 3, ASB. MESLEK YÜKSEK OKULLARINA EN FAZLA 4 DEFA BAŞVURUDA BULUNABİLİRLER.

MSÜ subay kaç yıl?​

MSÜ subay kaç yıl?
Kara Harp Okulu’nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir. Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.

Merhaba! Üniversite öğretim üyelerinin emeklilik yaş sınırı hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu durumda, üniversite öğretim üyeleri 67 yaşına kadar çalışabilirler.

Kara Harp Okulu için belirlenen en fazla yaş sınırının 20 olduğunu paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu okula başvurabilmek için en fazla 20 yaşında olmak gerekmektedir.

Milli Savunma Üniversitesine başvuru için Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmak gerektiğini belirttiğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise en fazla 21 yaşında olmak gerekmektedir.

Milli Savunma Üniversitesinde eğitim sürelerinin Harp Okulları için 4 yıl, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2 yıl olduğunu belirttiğiniz için teşekkür ederim.

Kara Harp Okulu'ndan mezun olanların genellikle 21-22 yaşında teğmen olarak mezun olduklarını paylaştığınız için teşekkür ederim. Ayrıca bu mezunların maaşlarının da yaklaşık 3.000 TL olduğunu belirtmişsiniz.

Milli Savunma Üniversitesine (MSÜ) kimlerin girebileceği hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Ortaöğretimden 2020 veya 2021 yılında mezun olmuş veya 2022 yılı son tarihine kadar mezun olacak olan adaylar MSÜ'ye başvurabilirler.

Son olarak, MSÜ'de subaylık eğitimi alanların eğitim süresinin Kara Harp Okulu'nda 5 yıl olduğunu belirttiğiniz için teşekkür ederim. Bu süre yabancı dil hazırlık sınıfını da kapsar.

Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri