AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite ogrenim ucretleri ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversite öğrenim ücretleri ne kadar?​

Üniversite harçlarına zam geldi. Üniversite harçları yüzde 10 zamlandı. Üniversite öğrencilerinin 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ödeyeceği katkı payları arttı. Resmi Gazete’de dün yayımlanan karara göre tıp fakültelerinde öğrencilerin ödeyeceği harç 642 TL’den 706 TL’ye, hukukta 340 TL’den 374 TL’ye çıkarıldı.

Bartın Üniversitesi öğrenci katkı payı ne kadar?​

Kontenjanlar ve Ücretler
FAKÜLTELER |
İslami İlimler | Birinci Öğretim 2.500,00 TL İkinci Öğretim 2.750,00 TL
İslami İlimler (İkinci Öğretim)
MÜHENDİSLİK, MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ | Uluslararası Öğrenci Dönemlik Harç Ücretleri
Bilgisayar Mühendisliği | Birinci Öğretim 3.500,00 TL

Ikinci öğretim ücreti ne kadar?​

Ikinci öğretim ücreti ne kadar?
Harç ücretleri güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 eşit taksitte ödenmektedir. Örneğin Hukuk Fakültesi (2.öğretim) kazanan bir öğrenci toplamda 1,379 TL harç ücreti ödemesi gerekiyor. Bu ücretin 689,50 TL’sini güz döneminde 689,50 TL’sini ise bahar döneminde ödeyecektir.

Bartın Üniversitesi Harç Ücretleri 2021 ne zaman?​

Bartın Üniversitesi Harç Ücretleri 2021 ne zaman?
Öğrencilerimiz Katkı payı/öğrenim ücretleri 02 – 05 Kasım 2021 tarihleri arasında Ziraat Bankası mobil/internet hesabından ya da bankamatiklerinden T.C. kimlik numaraları ile yatırabileceklerdir.

Üniversite öğrenim ücretini kimler öder?​

Katkı payı/ öğrenim ücreti ödeyecek öğrenciler:
- Birinci öğretim programlarında TC uyruklu olup program süresini aşmış olan öğrenciler katkı payı öder.
- Bir programa kayıtlı iken ikinci bir programa (çift anadal programları hariç) kayıt yapan öğrenciler ikinci programa ait öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini öder.

Harç ücreti ne kadar 2022?​

A sınıfı ehliyet harcı, 272 liradan 370 lira 40 kuruşa, B sınıfı ehliyet harcı ise 820 liradan 1116 lira 90 kuruşa çıkacak. Diğer ehliyet harçları ise bin 368 liradan bin 863 lira 70 kuruşa yükselecek.

Ikinci öğretim harçlar ne kadar 2021?​

Ikinci öğretim harçlar ne kadar 2021?
Üniversite harç ücretleri 2021
Öğrenci katkısı | Uzaktan ve İkinci Öğretim Ücreti
706 TL |
590 TL |
462 TL | 2.549 TL
562 TL | 5.098 TL

Bartın Üniversitesi dersler ne zaman başlıyor?​

Bartın Üniversitesi dersler ne zaman başlıyor?
Ders kayıtları 20-24 Eylül 2021 arasında yapılacak olup, dersler 27 Eylül 2021 tarihinde başlayacaktır. Eğitim-öğretim yüz yüze yapılacaktır. Güncel bilgileri takip etmek için Üniversitemiz web sayfasını (https://w3.bartin.edu.tr/) takip ediniz.

Bartın Üniversitesi Yüz Yüze mi?​

Üniversitemizde yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından 17 bin aşkın öğrenci ve 536 ders sorumlusuyla uzaktan eğitime başlandı.

Kimler üniversite harcı ödemez?​

2021-2022 üniversite harç ücretleri belli oldu. Bilindiği üzere üniversite bölümlerinin birinci öğretiminde okuyan öğrencilerden harç alınmıyor. Fakat bazı bölümlerde ‘öğrenci katkısı’ adı altında bir miktar ödeme yapılıyor. İkinci öğretim öğrencileri ise harç ücreti ödüyor.

Üniversite katkı payını kimler öder 2021?​

Üniversite katkı payını kimler öder 2021?

Üniversite öğrenim ücretleri ile ilgili bilgiler verildiğini gördüm. Üniversite harçlarına yapılan zam, öğrencilerin 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ödeyecekleri katkı paylarının arttığını gösteriyor. Örneğin tıp fakültelerinde öğrencilerin ödeyeceği harç 642 TL'den 706 TL'ye, hukuk fakültesinde ise 340 TL'den 374 TL'ye çıkarılmış.

Bartın Üniversitesi'nde öğrenci katkı payları fakültelere göre değişmekte. Örneğin İslami İlimler birinci öğretimde 2.500 TL, ikinci öğretimde 2.750 TL iken Bilgisayar Mühendisliği birinci öğretimde 3.500 TL olarak belirlenmiş.

İkinci öğretim ücretleri ise genellikle güz ve bahar dönemleri olacak şekilde 2 eşit taksitte ödenmektedir. Bu yıl için örneğin Hukuk Fakültesi ikinci öğretim öğrencilerinin toplamda 1.379 TL harç ödemesi gerektiği belirtilmiş.

Bartın Üniversitesi öğrencilerinin 2021 harç ücretlerini 02 - 05 Kasım tarihleri arasında Ziraat Bankası hesapları üzerinden yatırabileceği kaydedilmiş.

Üniversite öğrenim ücretlerini kimlerin ödemesi gerektiği konusunda ayrıntılı bilgi verilmiş. Birinci öğretim programlarında program süresini aşmış olan öğrencilerin, ayrıca ikinci bir programa kayıt yapan öğrencilerin de ikinci programa ait öğrenim ücretini ödemeleri gerektiği açıklanmış.

Ayrıca, üniversite harç ücretlerinin 2022 yılında ne kadar olacağına dair bilgiler de paylaşılmış. Örneğin, ehliyet harçlarındaki artışlar belirtilmiş.

Son olarak, 2021 yılı ikinci öğretim harç ücretleri listelenmiş ve öğrencilere hangi miktarlarda harç ödemesi yapmaları gerektiği belirtilmiş.

Bartın Üniversitesi'nde derslerin ne zaman başlayacağı ve eğitimin nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verilmiş. Ders kayıtlarının 20-24 Eylül tarihleri arasında yapılacağı ve 27 Eylül'de derslerin başlayacağı belirtilmiş.

Üniversitede uzaktan eğitime ara verilerek yüz yüze eğitime başlandığı ifade edilmiş. Ayrıca, kimlerin üniversite harcı ödemediği ve kimlerin ödemesi gerektiğine dair bilgiler paylaşılmış.

Üniversite katkı payını kimlerin ödemesi gerektiği ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmamış, ancak genel olarak öğrenim ücretleri ve harçlarla ilgili detaylı bilgiler paylaşılmıştır.

Geri