- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Üniversite öğrencisi 1 aylık ne kadar harcar?
Yaşadığı şehirden uzakta ve büyük şehirlerde okuyan bir öğrenci barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçları baz alındığında ortalama olarak aylık olarak 2 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında gidere sebep olurken öğrencilere devlet tarafından verilen burs ve kredi tutarı 650 TL.Üniversite okumak paralı mı?
Bu ücretler senelik olarak 770 TL’den başlar ve 4.500’e kadar ulaşan ortalama ücretlerden oluşur. Devlet üniversiteleri paralı mı sorusuna ikinci öğretim ya da uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptıracak olan adaylar için devlet üniversiteleri paralı mı evet cevabı verilir.
Hangi ülkelerde eğitim ücretli?
Listemizi hazırlarken aldığımız kıstas ülkelerde ailelerin gelirleri içerisinde eğitim ücretlerinin oranı baz alınmıştır.
Üniversiteye para ödenir mi?
Devlet üniversiteleri paralı mı sorusuna ikinci öğretim ya da uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptıracak olan adaylar için devlet üniversiteleri paralı mı evet cevabı verilir. Bu ücretler üniversiteye, bölüme göre farklılık gösteren ücretlerdir.Üniversite kim kurar?
ÜNİVERSİTELER ANCAK KANUNLA KURULABİLİYOR Mevzuata göre cumhurbaşkanının üniversite kurma yetkisi bulunmuyor. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na göre yeni üniversite kuruluşu ancak TBMM’den geçecek kanunla mümkün.
TC Anayasasına göre üniversiteler hangi yasal düzenlemeyle kurulur?
5467 sayılı Yasa ile onbeş yeni üniversite kurulmuş ve Geçici 1. maddeyle de yeni kurulan bu üniversitelere “Kurucu Rektörlerin” iki yıllığına Milli Eğitim Bakanı ve Başbakanın önereceği üç isim arasından Cumhurbaşkanınca atanacağı öngörülmüştür.