Universite ogrencisi 1 ayda ne kadar harcar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Üniversite öğrencisi 1 ayda ne kadar harcar?​

Yaşadığı şehirden uzakta ve büyük şehirlerde okuyan bir öğrenci barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçları baz alındığında ortalama olarak aylık olarak 2 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında gidere sebep olurken öğrencilere devlet tarafından verilen burs ve kredi tutarı 650 TL.

Türkiye’de üniversite okumak kaç TL?​

Maliyet üniversite ve bölüme göre 50.000 TL – 100.000 TL arasında değişebilmekte, bazı özel üniversitelerimizde çok daha yükseklere çıkabilmektedir. Yurtdışında eğitim almanın maliyeti ülke, üniversite ve bölüme göre yıllık 20.000 – 160.000 TL arasındadır.
Üniversite de ne kadar para harcanır?
Rapora göre Türkiye’de bir üniversite öğrencisinin okul ücreti, konaklama, faturalar ve yaşam giderleri dahil olmak üzere eğitim süreci boyunca toplam harcaması ortalama 87 bin TL. Ebeveynler ise çocuklarının üniversite eğitimi boyunca toplamda ortalama 49 bin TL harcadıklarını ifade ediyor.

Öğrenci evi aylık ne kadar?​

KYK yurdunda kalacak bir öğrenci ise; yurt parası ortalama 300 TL verecekken, bu rakama yine 300 TL kişisel harcama, 100 TL okul masrafı eklenince, KYK yurdunda kalacak bir öğrencinin aylık ortalama gideri 700 TL olarak hesaplanıyor.

Üniversiteler kaç para alıyor?​

2021-2022 akademik yılı için Vakıf Üniversitelerinin belirlediği eğitim ücretlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Ücretler genellikle lisans bölümleri için 20,000-40,000 arasında değişmekte, tıp fakülteleri ücretleri 45,000-60,000 civarında, önlisans bölümleri ise 15,000 civarındadır.
Istanbul’da ogrenci ne kadar?
Buna göre, tam elektronik bilet ücreti 5,48 liradan 7,67 liraya, tam abonman ücreti 430 liradan 602 liraya, öğrenci abonman 78 liradan 109 liraya, ilk aktarma 3,92’den 5,48 liraya yükseldi.

İstanbul’da kaç öğrenci var 2021?​

Yükseköğretimde eğitim gören öğrenci sayısı toplam 1 milyon bin 834’tür. 553 bin 203 öğrenci devlet üniversitelerinde, 440 bin 586 öğrenci vakıf üniversitelerinde, 8 bin 45 öğrenci ise vakıf meslek yüksekokullarında eğitim görmektedir.

Üniversite kaydı paralı mı?​

Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.

Geri