AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite ogrencileri hangi burslara basvurabilir?

Editör

Yeni Üye

Üniversite öğrencileri hangi burslara başvurabilir?​

İşte söz konusu kurumların burs şartları ve detayları…
- ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS VEREN KURUMLAR.
- VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSU.
- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BURSU.
- VEHBİ KOÇ VAKFI BURSU.
- SABANCI VAKFI BURSU.
- TÜBİTAK BURSLARI.
- TÜRKİYE DİYANET VAKFI.
- TÜRK EĞİTİM VAKFI BURSU.

GANO ve Sano ne demek?​

g) Senelik Ağırlıklı Not Ortalaması (SANO): Öğrencinin ilgili yılda aldığı derslerin ağırlıklı notları toplamının, bu derslerin toplam AKTS değerine bölünmesiyle elde edilen sayıyı, h) Üniversite: Ankara Medipol Üniversitesini, ifade eder.

Nereler burs veriyor?​

Nereler burs veriyor?
Üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler için burs rehberi. İşte burs veren kurumlar ve bilgileri
- HACI ÖMER SABANCI VAKFI.
- TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI.
- İSTANBUL TİCARET ODASI.
- VEHBİ KOÇ BURSU.
- SABANCI VAKFI.
- İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ
- 21.YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) BURS PROGRAMI.
- YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY?

Hangi burslara başvurabilirim 2021?​

Hangi burslara başvurabilirim 2021?
2020-2021 Öğrenim Yılında Üniversite Öğrencileri İçin Burs Veren Kurumlar ve Gerekli Şartlar
- Toplum Gönüllüleri Vakfı
- 2. Vehbi Koç Vakfı
- 3. DASEV Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı
- Yüzyıl Eğitim Ve Kültür Vakfı
- Hacı Ömer Sabancı Vakfı
- İstanbul Sanayi Odası Vakfı
- 7. İstanbul Ticaret Odası

Nerelerden burs alabilirim 2021?​

ÜNİVERSİTE ÖĞENCİLERİNE KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUMLAR.

Üniversite GANO ne demek?​

(3) GANO bir öğrencinin ortalama hesaplama tarihine kadar geçen yarıyıllarda yazıldığı tüm derslerdeki başarı notlarının ağırlıklı ortalamasıdır.

Medipol GANO kaç olmalı?​

Medipol GANO kaç olmalı?
Öğrencinin dersten başarılı sayılması için Önlisans ve Lisans programlarında genel sınavdan en az 50 alması, başarı notunun en az 60, Yüksek Lisans programlarında başarı notunun en az 65 olması gerekir.

Hangi öğrencilere burs verilir?​

Hangi öğrencilere burs verilir?
Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Bir öğrenci kaç yerden burs alabilir?​

Ancak KYK kredi almak VGM bursu alabilir. Her iki bursu almak mümkün olmasa da KYK veya VGM’den burs alan öğrenciler diğer dernek ve vakıflardan burs alabilirler. Birden fazla burs almak mümkün.

Diyanet Vakfı Bursu ne kadar?​

Türkiye Diyanet Vakfı Yurt Burs Kurs desteği kapsamında öğrencilere lisans öğrenimi boyunca 9 ay 200 tl (Ekim-Haziran) aylık burs desteği, Program kapsamında öğrencilere barınma desteği, ile Akademik, Sosyal ve kültürel faaliyet desteği sağlanmaktadır.

Okul birincilerine burs veriliyor mu?​

Okul birincilerine burs veriliyor mu?
Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulunu birincilikle bitiren bursiyerler, TEV Yükseköğrenim Okul Birincisi Belgesi ve iki aylık burs tutarı ile ödüllendirilir. Aynı zamanda fakülte ve yüksekokul birincileri TEV Yüksek Lisans Bursu almaya hak kazanır.

Burs almak için nerelere başvurabilirim?​

Burs almak için nerelere başvurabilirim?
Nereden burs alabilirim? Bir üniversite öğrencisi, devletten ve/veya vakıf ve derneklerden burs alabilir. Devlet, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla burs verir. KYK, burs ve kredi vermektedir.

Devlet Tıp öğrencilerine ne kadar burs veriyor?​

SSYV Burs Miktarı 550 TL Oldu Tıp öğrencilerininin yanı sıra Eczacılık, Hemşirelik, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri’nin lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere burs veren Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (SSYV), 2020-2021 burs başvurularını 16 Ağustos -17 Eylül 2021 tarihleri arasında alacağını duyurdu.

Bir üniversite öğrencisi ne kadar burs alır?​

Vakıfların verdiği burslar öğrencinin eğitim derecesine göre farklılık gösteriyor. Mesela lise öğrencisi 85 TL ile 150 TL arasında değişen rakamlarda burs alırken üniversite öğrencisinin bursu ise 120 TL’den başlayıp öğrenim gördüğü alana göre 1.500 Dolara kadar aylık burs almaya hak kazanabiliyorlar.

Okul birinciliği bursu ne kadar?​

Okul birinciliği bursu ne kadar?
Okul birincilerine aylık 300 TL burs fırsatı

Türk Eğitim Vakfı kaç kişiye burs veriyor?​

Türk Eğitim Vakfı kaç kişiye burs veriyor?
Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, her yıl 7-8 bin öğrenciye burs verdiklerini, böylece sadece gençlere değil, ailelere de destek olduklarını söyledi.

Tıp fakülteleri ne kadar burs veriyor?​

Burs veren üniversiteler kapsamında yer alan vakıf ve devlet üniversiteleri öğrencilere farklı oranlarda ve farklı imkânlarda burslar sağlamaktadır….
Sıralama | Fakülte/Bölüm | Nakit Burs
İlk 6.000 | Tıp Fakültesi | 1.500 TL
İlk 10.000 | Tıp Fakültesi | 1.000 TL
İlk 9.000 | Diş Hekimliği Fakültesi | 1.500 TL

Üniversite öğrencileri çeşitli kurum ve vakıflardan burs imkanlarından faydalanabilirler. Bu bursları alabilmek için genellikle belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Örneğin, Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursu, Milli Eğitim Bakanlığı Bursu, Vehbi Koç Vakfı Bursu, Sabancı Vakfı Bursu, TÜBİTAK Bursları gibi kurumlar öğrencilere burs sağlamaktadır. Ayrıca, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı, İstanbul Ticaret Odası gibi kurumlar da burs imkanı sunmaktadır.

Öğrencilerin burs başvurularında dikkat etmeleri gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Mesela GANO ve SANO gibi not ortalamaları, sınav başarı durumları, öğrenim programlarına ve vakıfların belirlediği diğer kriterlere uymaları gerekebilir. Bu kriterler, öğrencilerin burs alabilme sürecinde önemli bir rol oynamaktadır.

2021 yılında burs başvurusu yapacak öğrencilerin Toplum Gönüllüleri Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, DASEV, Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı gibi kurumların burs olanaklarından faydalanabilecekleri belirtilmektedir. Ayrıca, Devlet Tıp öğrencilerine de burs imkanı sunmaktadır. Örneğin, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (SSYV) tarafından tıp öğrencilerine burs verilmektedir.

Bir öğrencinin birden fazla kurumdan burs alabilmesi mümkündür. Örneğin, KYK kredisi alırken aynı zamanda Vakıflar Genel Müdürlüğü bursundan faydalanabilir. Burs miktarları genellikle öğrencinin eğitim düzeyine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, lise öğrencileri ile üniversite öğrencilerinin aldığı burs miktarları farklı olabilmektedir.

Sonuç olarak, üniversite öğrencilerinin burs alabilmek için çeşitli kurum ve vakıflara başvurabileceğini ve belirli şartları yerine getirmeleri halinde bu burslardan faydalanabileceklerini söyleyebiliriz. Her öğrencinin durumu farklı olduğundan, burs başvurusu yapmadan önce gerekli şartları ve başvuru süreçlerini detaylı bir şekilde araştırmaları önemlidir.

Geri