- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Üniversite Ödeneği Kimlere Ödenir?
Almakta oldukları aylık gösterge ve ek gösterge brüt tutarının; Rektörlere p’i, Rektör Yardımcıları ve Dekanlara 0’u, Dekan Yardımcıları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, Konservatuar Müdürleri ile Bölüm Başkanlarına ‘si, Enstitü, Yüksekokul ve Konservatuar Müdür Yardımcılarına ‘i idari görev ödeneği olarak …Doğudaki üniversitelerde geliştirme ödeneği ne kadar?
Öğretim görevlisi kaç yılda emekli olur?
Bu maddede öngörülen emeklilik yaşı, 1/3/2006 tarihli ve 5467 sayılı, 17/5/2007 tarihli ve 5462 sayılı, 22/5/2008 tarihli ve 5765 sayılı kanunlarla kurulan devlet üniversitelerinde, 31/12/2020 tarihine kadar 75 olarak belirlenmiştir. (Yükseköğretim Kanunu Geçici 55. A madde).
Üniversitelerde eğitim öğretim ödeneği hangi durumlarda ödenmez?
Her ay üniversite ödeneği olarak ödenir. Bu ödenek damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz ve kısmi statüde görev yapanlara ödenmez.Eğitim öğretim ödeneği hangi durumlarda ödenmez?
Eğitim öğretim ödeneğinin kesilmesi için ödenek kapsamındaki eğitimcilerin görevden ayrılması gerekir. Öğretmenlerin disiplin suçu işlemesi durumunda görevden alınmasıyla, eğitim öğretim ödeneği kesilecektir.
Geliştirme ödeneği neye göre belirlenir?
Geliştirme ödeneği verilecek yükseköğretim kurumları, ödeneğin verilmesine ilişkin usul ve esaslar ile oran veya miktarları, bu ödenekten yararlanma süresi ile yararlanamayacak olanlar ve diğer hususlar Yükseköğretim Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığının görüşü ve Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu …
b) 2547 sayılı Kanunun 38 inci maddesine göre görevlendirilenlere, c) Özel kanunlardaki hükümlere dayanılarak yükseköğretim kurumları dışında görevlendirilenlere, d) Kısmi statüde çalışanlara, ödenmez.
Öğretim görevlisi maaşı ne kadar?
Öğretim Görevlileri maaşları: 7.900 ile 8.700 TL civarındadır. Öğretim görevlileri kıdemlerine göre ve meslekteki yıllarına göre farklı ücretler alırlar. Özel üniversitelerde eğitim veren öğretim görevlileri ile devlet üniversitelerinde eğitim veren öğretim görevlileri maaşları arasında pek fark yoktur.
Geliştirme ödeneği hangi durumlarda ödenmez?
Üniversite eğitim öğretim ödeneği nasıl hesaplanır?
akademik teşvik puanının yüze bölünmesiyle bulunacak oranın uygulanması suretiyle hesaplanır. [Akademik teşvik ödemesi tutarı = en yüksek Devlet memuru brüt aylığı x akademik kadro unvanlarına göre belirlenmiş olan oran x (akademik teşvik puanı/100)].Eğitim öğretim ödeneğini kimler alamaz?