AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite Nasil Kazanilir 2022?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversite Nasıl Kazanılır 2022?​

Artık YÖK’ün 2022 YKS ile ilgili açıkladığı yeni değişiklikle, ön lisans (2 yıllık bölümler) programları kazanmak için 2022 TYT’de 150 puan alması gerekmiyor. Türkçe ya da matematik testinde 0.5 ham puan alırsa yani yarım net çıkarırsa puanı hesaplanacak. Yani 2 yıllık üniversitede okumak için tercih yapabilecek.

2022 üniversite sınavı nasıl olacak?​

2022 YKS’den itibaren özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için adayın TYT puanının hesaplanması gerekecek. Yani özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adayların 2022-YKS’ye başvuru yapmaları zorunlu olacak.
2022 ÖSYM’ye kaç kişi girecek?
YKS sınavı için geri sayım başladı. Milyonlarca öğrenci hayalini kurduğu üniversitede eğitim görebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. YKS TYT oturumu 18 Haziran 2022’de, AYT ve YDT oturumları 19 Haziran 2022’de yapılacak. YKS’ye başvuran aday sayısı 3 milyon 243 bin 409 kişi olarak açıklandı.

TYT AYT ye nasil Hazirlanmali?​

Bol bol paragraf sorusu çözmek ve kitap okumak TYT Türkçede başarılı olmayı sağlamaktadır. TYT Türkçe çalışırken dil bilgisi konularında da bol bol soru çözmek ve ezber yapmak gerekmektedir. Aynı zamanda TYT çıkmış soruların çözülmesi de adaylar için oldukça yararlı olmaktadır.

Dereceye girmek için nasıl çalışılmalı?​

YKS’de Derece Yapanların Çalışma Programları;
- Konu eksikliğini hızlı bir şekilde tamamlamak.
- Farklı soru tipleri için bol soru çözümü yapmak.
- Konularda uzmanlaşma noktasına gelene kadar farklı soru tiplerini çözmek.
- Düzenlilik ve devamlılık.
- Sürekliliği oturtmak.
YKS 2022 baraj kalktı mı?
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı. Yani bu yıl öğrencilerin, üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmesi gerekmeyecek.

2022 TYT sınavı nasıl olacak?​

Bu yıldan itibaren TYT süresi 165 dakika olarak uygulanacak. TYT SÜRESİ KAÇ DAKİKA OLDU 2022? Temel Yeterlilik Testinin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacaktır. Öte yandan 2021-TYT’de alınan 200 ve üzeri puanlar 2022-YKS’de dönüştürülerek kullanılabilecektir.

2022 YKS kim hazırlıyor?​

ÖSYM kendi yaptığı tüm sınavların sorularını kendisi hazırlıyor. ÖSYM’nin birikimi ve deneyimi değişikliklere adaptasyonu kolaylaştırıyor.

Geri