AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite mezunu usta ogretici belgesi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Üniversite mezunu usta öğretici belgesi nasıl alınır?​

USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ; Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.

El sanatları usta öğretici belgesi nasıl alınır?​

Alanında Meslek Lisesi Mezunları Doğrudan Ustalık Sınavına Alınırlar. 1985-1986 Eğitim Öğretim Döneminden Önce Meslek Lisesi Mezunları Doğrudan Ustalık Belgesi Alabilir. Ustalık Belgesi Alanlar 40 Saatlik Usta Öğreticilik Kursuna Katılarak Usta Öğretici Belgesini Alabilir.

Usta öğretici belgesi için kaç puan gerekir?​

Usta öğretici belgesi için kaç puan gerekir?
Konuların işlenmesinde ayrı öğretmenlerin görev alması durumunda sorular, ilgili öğretmenlerce hazırlanarak kurs sonunda tek sınav şeklinde uygulanır. Kursa katılanların başarılı sayılabilmeleri için kurs sonunda yapılan sınavda, en az 45 puan “Geçer” not almaları gerekir.

Usta öğreticilik sınavı nasıl oluyor?​

Mesleki eğitim merkezi tarafından kursa başvuranlar bilgilendirilerek EBA sistemi şifresi adaya verilerek adayın EBA sisteinde çevrimiçi uzaktan eğitimi tamamlasından sonra Usta Öğretici (İş Pdagojisi) Teorik e-Sınav randevusu alınır.

Lisans mezunları usta öğretici belgesi alabilir mi?​

işyeri açma belgesi , önlisans , lisans belgesi sahibi olan kişiler Merkezimizde açılan Usta Öğretici Kurslarına başvurarak kurs sonunda başarılı oldukları takdirde Usta Öğreticilik Belgesi almaya hak kazanırlar.

El sanatları eğitmeni nasıl olunur?​

El sanatları eğitmeni nasıl olunur?
El sanatları öğretmeni olmak için üniversitede 4 yıl boyunca eğitim alınmalıdır. Devlette el sanatları öğretmenliği yapmak için gereken süre uzamaktadır. Zira bu mesleği kamuda yapmak için 2021 yılı itibarıyla KPSS’den en az 71,73382 puan ve sözlü sınavdan en az 72 puan alınmalıdır.

Halk eğitim Merkezinde usta öğretici nasıl olunur?​

İlkokul ve ortaokul mezunları, ustalık alanlarında minimum 11 yıl çalıştıklarını belgelendirmeleri gerekir. Lise ve yüksek öğrenim mezunlarında 4 yıllık çalışma zorunluluğu bulunmaktadır. Meslek lisesinden mezun olanlara ise mezuniyet ile birlikte ustalık, usta öğreticilik ve iş yeri açma belgesi verilmektedir.

Usta öğretici puan sıralaması nedir?​

Alanında Hizmet Bölümünde Her İş Yılı (180 İş Günü) İçin 1 Puan, En Fazla 10 Puan Alınır. Ek Puan Bölümünde Tezli Yüksek Lisans 7 Puan, Pedegojik Formasyon 6 Puan, Telsiz Yüksek Lisans 5 Puan, Lisans Mezunu 4 Puan, Ön Lisans Mezunu 2 Puan, Usta Öğreticilik Belgesi İle 1 Puan Alınır.

Usta Öğretici Belgesi almak için nereye başvurulur?​

Usta Öğretici Belgesi almak için nereye başvurulur?
2021-2022 Eğitim öğretim dönemi ile birlikte, usta öğretici, uzman başvuruları da başladı. Halk Eğitim Merkezleri, başta olmak üzere; İSMEK, KOMEK, BUSMEK vb. belediyelere ait kurs merkezlerine de başvuru yapabilirsiniz.

Halk Eğitimde kimler usta öğretici olabilir?​

a) Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler. b) Emekli öğretmenler. c) Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri. ç) Resmî kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler.

1 kademe okuma yazma kursunu kimler açabilir?​

a- Öncelikle kadrolu Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, b- İstekli olan diğer kadrolu öğretmenler, c- Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı kurul kararı doğrultusunda öğretmen olarak atama şartlarını taşıyan mezunlar (ücretli öğretmenler görevlendirilebileceklerdir.

Usta öğreticilik belgesine ilişkin merak ettiğiniz konuları detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağım:

1. **Usta Öğreticilik Belgesi Nasıl Alınır?**
Usta öğreticilik belgesine sahip olmak için ustalık veya işyeri açma belgesine sahip kişiler ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış kişiler, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarıyla tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.

2. **El Sanatları Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır?**
El sanatları usta öğretici belgesi almak isteyen Meslek Lisesi Mezunları, doğrudan ustalık sınavına alınırlar. 1985-1986 eğitim öğretim döneminden önce mezun olanlar ise doğrudan ustalık belgesi alabilir. Ustalık belgesi alan kişiler, 40 saatlik Usta Öğreticilik Kursuna katılarak Usta Öğretici Belgesini alabilir.

3. **Usta Öğretici Belgesi İçin Kaç Puan Gerekir?**
Usta öğretici belgesi alabilmek için kurs sonunda yapılan sınavda, en az 45 puan "Geçer" not almak gerekmektedir. Konuların işlenmesinde ayrı öğretmenlerin görev alması durumunda sorular, ilgili öğretmenlerce hazırlanarak tek bir sınav şeklinde uygulanır.

4. **Usta Öğreticilik Sınavı Nasıl Oluyor?**
Mesleki eğitim merkezi tarafından kursa başvuranlar bilgilendirilerek EBA sistemi şifresi adaylara verilir. Adaylar, EBA sisteminde çevrimiçi uzaktan eğitimi tamamladıktan sonra Usta Öğretici (İş Pedagojisi) Teorik e-Sınav randevusu alırlar.

5. **Lisans Mezunları Usta Öğretici Belgesi Alabilir mi?**
İşyeri açma belgesi, önlisans ve lisans belgesine sahip olan kişiler Merkezlerde açılan Usta Öğretici Kurslarına başvurabilir. Kurs sonunda başarılı olanlar Usta Öğreticilik Belgesi almaya hak kazanırlar.

6. **Halk Eğitim Merkezinde Usta Öğretici Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?**
Halk Eğitim Merkezinde Usta Öğretici olmak isteyenler için ilkokul ve ortaokul mezunlarında minimum 11 yıl, lise ve yüksek öğrenim mezunlarında ise 4 yıl çalışma şartı bulunmaktadır. Meslek lisesinden mezun olanlar ise mezuniyetleri ile birlikte ustalık, usta öğreticilik ve iş yeri açma belgelerini alabilirler.

Yararlı bulabileceğiniz diğer konularda da detaylı bilgi sağlamak için buradayım. Sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri