- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Üniversite mezuniyet sıralaması nasıl öğrenilir?
E-Devlet’ e giriş yaptığınızda Yükseköğretim hizmetlerinde yer alan “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” ekranından Üniversite, Fakülte/MYO/YO/Enstitü, program, diploma notu, mezuniyet tarihi bilgilerine anında ulaşabiliyorsunuz.Diploma Eki Nedir Nasıl Alınır?
Ülkemizdeki üniversitelerin tamamına yakını mezunlarına diploma ile birlikte Diploma Ekini sunmaktadır. Diploma Eki almak isteyen kişiler mezun oldukları üniversiteye başvurarak kendileri için Diploma Eki düzenlenmesini talep edebilirler.
Mezuniyet sıralaması ne demek?
Kayıtlı oldukları programda öngörülen tüm dersleri, uygulamaları ve stajları, yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayarak mezuniyet hakkı kazanan ön lisans, lisans ve lisanüstü öğrencilerine istekleri üzerine ilgili yılda kaçıncı sırada mezun olduğu bilgisini içeren Mezuniyet Sırası Belgesi düzenlenir.Mezun olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Diploma doğrulama işlemi için www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet portalına giriş yapmanız gerekiyor. e-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme girdikten sonra ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.
Diploma Eki (Diploma Supplement: DS), uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen ve elde edilmiş yeti ve becerilerin ve de bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslekî tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yüksek ögretim diplomasına ek olarak verilen belgedir.
Lise diploma Eki Nedir?
Diploma Eki nedir? Diploma Eki işveren ve eğitim kurumlarının yeterliliğinizi anlamalarına yardımcı olacak bilgiler içeren bir belgedir. Yurt dışında bir iş veya kurs başvurusu yaptığınızda, aldığınız eğitimde neler öğrendiğinizi anlatmak bazen zor olabilir.
Lise diploma derecesi ne demek?
Mezuniyet derecesi, öğrencilerin eğitim gördüğü tüm dönemler süresince aldığı notların ortalamaya yansıması sonucunda hesaplanır. Örneğin, bir kişi tüm derslerinden pekiyi alırsa bu onun başarı derecesinin yüksek olduğunu ve okulu bitireceği anlamına gelir.70 OBP kaç puan getirir?
Lise dönemi boyunda aldığı notlar sonucunda diploma notu 70 olan bir öğrencin OBP puanı 70×5=350 olacaktır.