Üniversite kitaplarını nereden indirebilirim?
Ücretsiz ders kitaplarını indirmenin pek çok yolu var. Üniversite öğrencisiyseniz OpenStax, Open Textbook Library ve ScholarWorks web sitesini kullanabilirsiniz.Özel üniversitelerde kitap parası var mı?
Özel üniversitelerde burslu olarak okumaya hak kazanan öğrencilere çeşitli düzeylerde burslar ve eğitimde bazı kolaylıklar (yurt, kitap) sağlanıyor.Açık Öğretim Kitapları nasıl alınır?
Kitaplarını basılı olarak almak isteyen tüm öğrencilerimiz (ceza infaz kurumlarında bulunanlar dahil), ücreti karşılığında https://kitapsatis.anadolu.edu.tr adresi üzerinden stoklar doğrultusunda kitap siparişi verebilmektedirler.
Kitapların pdf sini nasıl bulurum?
PDF kitabı indirmek için 7 web sitesi- Bookboon.com. eKitapları ve metinleri alabilmenize yarayan bir diğer ücretsiz PDF indirme sitesi de BookBoon.com.
- Free-Ebooks.net.
- Free Computer Books.
- ManyBooks.
- CALAMEO PDF DOWNLOADER.
- Internet Archive.
Özel üniversitelere burslu olunca para veriliyor mu?
Birçok özel üniversite burslu olarak öğrenci kabul etmektedir. Yani şartları uygun olan öğrencilerden para talep etmez ve aynı eğitimi verir. İyi bir eğitim için tercih edilen özel üniversiteler, burs imkânları sayesinde, birçok öğrencinin hayallerini süslemekte ve hedefleri arasında yer almaktadır.Özel üniversitede hazırlık okumak zorunlu mu?
Hem devlet üniversitelerinde hem de vakıf üniversitelerinde İngilizce hazırlık sınıfı bir çok bölüm için zorunlu olmaya başladı. Birçok üniversitede bölümlerin eğitim dilinin İngilizce olmasından dolayı öğrencilerin bölümde sunulan dersleri anlayabilecek ve kavrayabilecek seviyede İngilizce bilmesi şartı aranıyor.
Açık öğretim okullarında (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu) öğrenimlerine devam eden öğrencilerimiz, ders kitaplarını halk eğitimi merkezleri aracılığıyla temin etmektedir.