Universite kismi zamanli calisma ucreti ne kadar?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversite kısmi zamanlı çalışma ücreti ne kadar?​

ÇALIŞMA KRİTERİ SAATLİK NET ÜCRET * Kısmi zamanlı olarak Üniversite’de ilk kez çalışacak ya da 8 aydan az çalışmış olan öğrenci 17, 21 TL Aynı veya farklı birimde minimum 8 ay çalışmış ve bu çalışmalarına yönelik performans değerlendirmeleri başarılı olan öğrenci 19, 19 TL Aynı veya farklı birimde minimum 16 ay …
Çalıştırılan öğrencilerin çalışma süresi haftada en çok 15 saat, ayda en çok 40 saattir. Kısmi zamanlı olarak çalıştırılan öğrencilere bir saatlik çalışma karşılığı ödenecek brüt ücret 2022 yılı için 20,85 TL’dir.

Üniversite öğrencileri hangi işlerde çalışabilir?​

Garsonluk, Komi, Mutfak Çalışanı: Özellikle Fast Food firmalarında rahatlıkla çalışabilirsiniz. Ayrıca Burger King, Mc Donalds gibi firmalar alt ve alt-orta düzey yönetici kadrolarını doğrudan mağazalarında part time çalışan üniversite öğrencileri arasından seçmektedir.

Yarı zamanlı Üniversite ne demek?​

Yarı zamanlı Üniversite ne demek?
ç)Kısmi Zamanlı Öğrenci: Yükseköğretim kurumlarında kısmi zamanlı olarak geçici işlerde çalıştırılan ve işçi sayılmayan öğrenciyi, d)Yükseköğretim Kurumu: Üniversiteler ve Yüksek Teknoloji Enstitülerini ifade eder.

Kısmi zamanlı çalışma ücreti nasıl hesaplanır?​

Part time çalışma maaşı hesaplama şöyle yapılıyor:
- Tam zamanlı çalışan kişinin maaşı aylık standart çalışma süresine bölünüyor. Böylece işletmedeki saatlik çalışma ücreti ortaya çıkıyor.
- Saatlik çalışma ücreti çalışanın aylık çalıştığı süre ile çarpılıyor.Böylece part time çalışanın aylık maaşı ortaya çıkıyor.

Universite ogrencileri nerede Calisabilir?​

Üniversite Öğrencilerinin Çalışabileceği Part Time İşler
- Üniversite Kampüsünde veya Kütüphanede Çalışmak.
- Özel Ders Vermek.
- 3. İçerik Yazmak – Online İçerik Yazarlığı
- Work And Travel.
- Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Yapmak.
- Satış Danışmanlığı, Tezgahtarlık, Mağazacılık.
- 7. Garson, Komi, Mutfak Çalışanı, Barmen.
- 8. Baristalık.

Kısmi zamanlı öğrenciler ne kadar maaş alır?​

Kısmi zamanlı öğrenciler ne kadar maaş alır?
-Kısmi zamanlı olarak çalıştırılan öğrencilere bir saatlik çalışma karşılığı ödenecek ücret, 4857 sayılı İş Kanunu gereğince 16 yaşından büyük işçiler için belirlenmiş olan günlük brüt asgari ücretin dörtte birini geçmemek üzere, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş olup, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında …

Kısmi süreli çalışma süresi ne kadar?​

Bir çalışmanın kısmi süreli çalışma olarak kabul edilebilmesi için, haftalık çalışma süresinin en fazla normal haftalık çalışma süresinin 2/3’ü (30 saat) olması esastır. İşçi, haftalık çalışma süresi 30 saati aşmamak kaydıyla haftanın 6 günü çalıştırılabilir.

Üniversite kısmi zamanlı çalışma ücreti ile ilgili detayları paylaşmak isterim:

1. **Üniversitede kısmi zamanlı olarak çalışacak ya da az çalışmış öğrenciler:** Net saatlik ücretleri 17,21 TL'dir.
2. **Aynı veya farklı birimde en az 8 ay çalışmış başarılı öğrenciler:** Net saatlik ücretleri 19,19 TL'dir.

Öğrenciler haftada en fazla 15 saat ve ayda en fazla 40 saat çalışabilirler. Saat başı brüt ücret ise 2022 için 20,85 TL olarak belirlenmiştir.

Kısmi zamanlı çalışma ücreti hesaplaması genellikle şu adımlarla yapılır:
- Tam zamanlı çalışanın aylık maaşı standart çalışma süresine bölünerek saatlik ücret hesaplanır.
- Saatlik ücret, part time çalışanın aylık çalışma saatleriyle çarpılarak maaş belirlenir.

Üniversite öğrencilerinin çalışabileceği diğer iş türleri arasında garsonluk, komi, mutfak çalışanı, özel ders, içerik yazarlığı, Work And Travel gibi seçenekler bulunmaktadır. Part time çalışanlar genellikle üniversite kampüsünde, kütüphanede, satış danışmanlığı gibi pozisyonlarda da çalışabilirler.

Kısmi zamanlı çalışan öğrencilere ödenecek ücret, günlük brüt asgari ücretin dörtte birini geçmemek üzere Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Haftada en fazla 30 saat çalışılarak kısmi süreli çalışma kabul edilebilir. Bu süre içinde işçi, haftalık çalışma süresi 30 saati aşmamak koşuluyla haftanın 6 günü çalıştırılabilir.

Geri