Üniversite kayıt kaç gün sürer?
YKS 2. ek tercih sonuçları ile bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar üniversite kayıtlarını 26 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında, online kayıtlarını ise 26-31 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirecekler.Üniversite kayıt işlemi nasıl yapılır?
Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.Üniversite kayıt işlemleri ne zaman başlayacak?
Her üniversite kayıt için farklı ek belgeler isteyebiliyor ancak gereken ana evraklar ÖSYM tarafından açıklandı. ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? Üniversite elektronik kayıt işlemlerini 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında, okulda kayıt işlemlerini ise 6-10 Eylül’de gerçekleştirecek.
Üniversite geçici kayıt ne zaman?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
Tercihlerin açıklanması kaç gün sürer?
YKS yerleştirme sonuçları, 13 Ağustos’ta sona erecek olan tercih sürecinin akabinde erişime açılacak. Kılavuzda yer alan ‘Elektronik kayıt 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. ‘ ibaresi dolayısıyla sonuçların, 20 Ağustos tarihinde açıklanması öngörülüyor.Üniversite kayıt işlemleri için ne gerekli?
Üniversite kayıt için gereken belgeler listesi -Adayın YKS tercih sonuç belgesinin internet çıktısı. -Nüfus cüzdan fotokopisi. -Askerlik durum belgesi. (Erkek adayların askerlik durumları MSB aracılığıyla sorgulanacaktır. İhtiyaç duyulduğu takdirde kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenilecektir.E devletten üniversite kaydı nasıl yapılır 2021?
www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, sitede bulunan arama kutucuğuna üniversite ‘e-Kayıt’ yazarak kayıt işlem sayfasına erişebilirsiniz. Kayıt işlemlerini gerçekleştirmek için kişisel bilgilerinizin e-posta veya telefon numarası ile onaylanmış olmalıdır.
Kesin kayıt nasil yapılır?
Adım 1: Lisansüstü programlara kabul edilen öğrencinin kesin kayıt işlemleri akademik takvimde belirtildiği tarihlerde yapılır. Adım 2: Kesin kayıt için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapması gerekir. Adım 3: Adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın beyanına dayanılarak işlem yapılır.
2021 ve 2022 üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?
Adaylar başvurularını, 11 Şubat 2022 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 21.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.2021 üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?
Üniversiteye geçici kayıt nedir?Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtlarının yapılacağını duyurdu.
2021 üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanır?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00’den itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.