AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite kaydima nereden bakabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Üniversite kaydıma nereden bakabilirim?​

e-Devlet Kapısı
- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
- Üniversite E-Kayıt Belge Sorgulama.

E devlette öğrenci bilgileri nerede?​

E devlette öğrenci bilgileri nerede?
E-Devlet’e bilgilerinizle giriş yapınız. Arama kısmına ” Öğrenci Belgesi Sorgulama ” yazınız. Karşınıza çıkan seçeneklerden ” Milli Eğitim Bakanlığı/Öğrencilik Belgesi Sorgulama ” yazan kısma giriniz. ” Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. ” seçeneğini işaretleyiniz.

Ilkokul öğrenci belgesi nereden alınır?​

Ilkokul öğrenci belgesi nereden alınır?
E-okul üzerinden bu işlem kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. E-okul üzerinden ilkokul, ortaokul ya da lisede öğrenim gören öğrenciler ihtiyaç duyduklarında kolay bir şekilde öğrenci belgesi alabilirler.

Aktif öğrenci olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.

E kayıt yaptırmak yeterli mi?​

E kayıt yaptırmak yeterli mi?
Zorunlu olmayan e kayıt, ilk kayıt yerine geçiyor. Elektronik kayıt olarak da adlandırılan e kayıt, online ya da internetten kayıt olarak da adlandırılır. Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur.

Eğitim bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?​

Eğitim bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?
e-Devlet Kapısı
- Milli Eğitim Bakanlığı
- Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemi.

Öğrenci bilgilerimi nereden öğrenebilirim?​

E devletten çocuğun hangi okulunu öğrenme?​

E devletten çocuğun hangi okulunu öğrenme?
Veliler, e-devlet kapısı sisteminden; “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)” hizmet başlığından, çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecek.

E devlet ilkokul öğrenci belgesi nasıl alınır?​

E devlet ilkokul öğrenci belgesi nasıl alınır?
Milli Eğitim Bakanlığına tıklanır. “Öğrencilik Belgesi Sorgulama” tıklanır. 1. “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum.” Onay kutusu seçilerek, “Sorgula” butonuna tıklanır. Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan “Barkodlu Belge” seçeneği tıklanır.

4 sınıf öğrenci belgesi nasıl alınır?​

E-okul Geçmiş dönemlere ait öğrenim belgesi alma Hatta geçmişe ait öğrencilere ait bilgilere bile sadece sınıf geçme defteri menüsünden ulaşılıyordu. Sistemin raporlama bölümüne entegre edilen öğrenim belgesi alma menüsü ile artık öğrencinin TC kimlik numarası yazılarak öğrenci belgesi alınabilecek.

Üniversite kayıt aktifleştirme nasıl yapılır?​

Üniversite kayıt aktifleştirme nasıl yapılır?
Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür. Ders kaydı yapılana kadar ”pasif öğrenci” olarak sistemde gözükmesi mümkündür.

Üniversite kaydımın olup olmadığını nasıl anlarım?​

Üniversite kaydımın olup olmadığını nasıl anlarım?
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler. Lisans Burs Başvurusu ve Sonuç Takibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz.

E kayıt yaptırdıktan sonra okula gitmeye gerek var mı?​

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. E-kayıt yaptıran öğrencinin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmasına ise gerek yoktur.

E Devletten kızımın öğrenci belgesi nasıl alınır?​

E Devletten kızımın öğrenci belgesi nasıl alınır?
Milli Eğitim Bakanlığına tıklanır. Öğrencilik Belgesi Sorgulama” tıklanır. Y Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum.” Onay kutusu seçilerek, “Sorgula” butonuna tıklanır. Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan “Barkodlu Belge” seçeneği tıklanır.

Üniversiteden öğrenci belgesi nasıl alınır?​

Üniversiteden öğrenci belgesi nasıl alınır?
E-devlet üzerinden öğrenim belgesi kolaylıkla alınabilmektedir. Öğrenim Belgesi almak isteyen kişiler T.C. numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme girerek buradan hızlı bir şekilde öğrenim belgesi alabilirler. Üniversite öğrencileri öğrenim belgelerini, öğrenci işlerinden de kolaylıkla alabilmektedir.

Eğitim bilgilerime nereden ulaşabilirim?​

E Devlet giriş ile mezun belgesi sorgulama için öncelikle www.türkiye.gov.tr internet adresine girmeniz gerekiyor. Bu sayfaya girdikten sonra T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız.

Öğrenci olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?​

Öğrenci olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Kızımın öğrenci belgesini nasıl alırım?​

Kızımın öğrenci belgesini nasıl alırım?
Öğrenciler e-okul sisteminden öğrenci belgelerine ulaşabilir ve kaydedebilir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tüm evraklara internet üzerinden ulaşmak mümkündür. Öğrenciler e-okul sistemine şifreleriyle giriş yaparak, lise öğrenci belgelerini istediği şekilde kullanabilir.

Aile öğrenci belgesi nasıl alınır?​

E-Devlet sistemine www.turkiye.gov.tr adresinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptığınızda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın verdiği hizmetlere https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama adresinden ulaşarak “Öğrenci Belgesi Sorgulama” işlemini seçerek belgenizi oluşturabiliyorsunuz.

Öğrenci belgesi almak için ne gerekli?​

Öğrenci belgesi almak için ne gerekli?
Öğrenci Belgesi Nedir?
- T.C Kimlik Numarası
- Öğrencinin adı ve soyadı
- Anne ve baba adı
- Öğrencinin doğum tarihi.
- Öğrencinin uyruğu.
- Sınıf ve sınıf derecesi.
- Öğrenim gördüğü üniversiteye kayıt olma tarihi.
- Üniversite adı, fakülte, bölüm isimleri.

18 yaş altı öğrenci belgesi nasıl alınır?​

18 yaş altı öğrenci belgesi nasıl alınır?
Öğrenci belgesi de, sistemde kayıt altına alınan belgelerden biridir. E-devlet üzerinden de lise öğrencileri şifrelerini girerek, öğrenci belgelerini alabilir. Lise öğrencileri e-okul sisteminden kolayca faydalanabilir. E-okul sistemi içerisinde bulunan öğrenci belgeleri, öğrenciler için özel olarak hazırlanıyor.

Üniversite kaydınızı e-devlet üzerinden kontrol etmek istediğinizi anlıyorum. Üniversite kaydınızı ve öğrenci bilgilerinizi öğrenmek için e-devlet üzerinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın sunmuş olduğu Üniversite E-Kayıt Belge Sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz. Bu şekilde kaydınızın aktif olup olmadığını ve gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-devlet sistemi sayesinde öğrenci bilgilerinizi de öğrenebilirsiniz. Eğitim bilgilerinizi kontrol etmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunmuş olduğu Öğrenci Bilgi Sistemi hizmetini kullanabilirsiniz. Bu şekilde öğrenci bilgileriniz, okul bilgileriniz, notlarınız gibi detaylara ulaşabilirsiniz.

E-devlet üzerinden öğrenci belgesi alma işlemi de oldukça kolaydır. Öğrenci belgesi almak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğrencilik Belgesi Sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz. Bu şekilde öğrenci belgenize hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

E-devlet üzerinden kızınızın öğrenci belgesini almak isterseniz de aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı'na tıklayarak Öğrencilik Belgesi Sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz. Bu sayede kızınızın öğrenci belgesine kolayca erişebilirsiniz.

E-devlet üzerinden yönlendirildiğiniz hizmetler sayesinde üniversiteden, ilkokuldan veya diğer öğrencilik durumlarınızdan ihtiyaç duyduğunuz belgelere hızlıca erişebilirsiniz. E-devlet platformu sayesinde bu süreçleri kolayca halledebilir ve gereksiz zaman kayıplarından kurtulabilirsiniz.

Geri