AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Universite hastanelerinin statusu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversite hastanelerinin statüsü nedir?​

MADDE 11 – (1) Birlikte kullanımdaki sağlık tesisleri, sundukları sağlık hizmetleri bakımından 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 72 nci maddesinin uygulanmasında, üniversite hastanesi statüsündedir.
Tıp fakülteleri nereye bağlı?
TIP FAKÜLTELERİ FİİLEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BAĞLANIYOR Tasarıyla Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir Sağlık Bilimleri Enstitüsü kuruluyor. Türkiye’deki tüm tıp fakülteleri üzerinde tasarruf yetkisine sahip olacak olan bu enstitü bir anlamda ‘Sağlık YÖK’ü gibi hareket edecek.

Üniversite öğretim üyeleri hangi kanuna tabi?​

Madde 20 – Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanır.
Şehir hastanelerinin statüsü nedir?
Şehir hastaneleri, bedelsiz olarak şirketlere tahsis edilen Hazine arazileri üzerine şirketler tarafından yapılır. Bu hastanelerde Sağlık Bakanlığı kiracıdır. Mülkün sahibi olan şirketlere Sağlık Bakanlığı en az 25 yıl boyunca kira ve bina bakım parası öder. Şehir hastanelerinin kendi özel Kanunu vardır.
Madde 15 — Merkezin ita amiri Rektördür. Rektör bu görevini bir Rektör Yardımcısına veya Tıp Fakültesi Dekanına veya Merkez Müdürüne devredebilir.
Hastaneler hangi kuruma bağlı?
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Üniversite hastaneleri kamu mu özel mi?​

Sağlık Bakanlığı hastaneleri de üniversite hastaneleri de bizim. Hepsi bu toplumun malı, hepsi de kamu hizmeti üretiyor. Özel hastaneler de bizim, o da bir kamu hizmeti yürütüyor.
Devlet Hastaneleri kime bağlı?

Üniversite öğretim üyeleri 657 ye tabi mi?​

Buna göre üniversitelerin akademik ve idari teşkilatında yer alan birimlerde idari, teknik, sağlık, avukatlık ve yardımcı hizmetler 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi personel tarafından yürütülmektedir.
Öğretim üyesi devlet memuru mudur?
Memurdur; 657’ye tabidir (en azından ben öyle biliyorum). Tam görevi öğretmen gibidir, ders yürütmek ile yükümlüdür. Lisansüstü öğretimi, genellikle izne bağlıdır. Olağan akademik yükselme silsilesi içinde geçmez ama ihtiyaçtan dolayı, doktorası biten araştırma görevlilerini yaparlardı.

Geri