Universite Harcları Kalktı

SoruCevap

Yeni Üye
imagesuniversiteharclarikalkti5af98d9f90ec2

Toplantı sonrasında mujde olarak acıklamak istediğini belirten Arınc, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın universite oğrencileri icin harcların kaldırılacağı mujdesinin, bugun bir kararnameyle gercekleştirildiğini belirtti

Arınc, şoyle konuştu:

Sayın başbakanımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle bundan boyle birinci oğretimden katkı payı alınması, yani harclar tamamen kaldırılmıştır 20192019 oğretim yılı sayısı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 oğrenci bu harcların kaldırılmasından doğrudan istifade edecektir Aynı şekilde acık oğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir Yine 20192019 eğitimoğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 oğrenci de bundan istifade etmiş olacaktır

kaynak:hurrriyet

Harika bir gelişme! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı müjde gerçek oldu ve üniversite öğrencileri için harçların kaldırılması kararnamesi yayımlandı. Buna göre artık birinci öğretimde katkı payı alınmayacak, yani harçlar tamamen kaldırılmış oldu. 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 öğrenci doğrudan bu uygulamadan faydalanacak. Aynı şekilde açık öğretimde de katkı payları kaldırıldı ve 2019-2020 eğitim öğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 öğrenci bu uygulamadan yararlanacak. Bu kararın öğrencilere büyük bir destek olduğunu söyleyebilirim. Kaynak olarak da Hürriyet gazetesini belirtmişsiniz, teşekkürler. Bu adımın gençlerimiz için olumlu sonuçlar doğurmasını umuyorum.

Geri