AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite diplomasi nasil ulasabilirim?

Editör

Yeni Üye

Üniversite diploması nasıl ulaşabilirim?​

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.

AÖF diplomalar hazır mı?​

AÖF diplomalar hazır mı?
Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.

Diploma Supplement nasıl alınır?​

Diploma Supplement nasıl alınır?
Ülkemizdeki üniversitelerin tamamına yakını mezunlarına diploma ile birlikte Diploma Ekini sunmaktadır. Diploma Eki almak isteyen kişiler mezun oldukları üniversiteye başvurarak kendileri için Diploma Eki düzenlenmesini talep edebilirler.

Üniversitede mavi diploma ne demek?​

Mavi diploma, üniversitenizden alacağınız eğitimin uluslararası standartlarda olduğunu gösteren bir belge olmaktadır. Okuduğunuz üniversiteler üzerinden almak istediğiniz mavi diploma ile birlikte Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerde eğitiminize devam edebilirsiniz.

E devletten üniversite diploması alınır mı?​

E devletten üniversite diploması alınır mı?
e-Devlet üzerinden en çok aratılan sorgulamalardan biri ise mezuniyet belgesi oluyor. Çeşitli iş başvuruları, burs başvuruları, kurs başvuruları ve bazı kurum başvurularında en son mezun olunan okula ait diploma istenebiliyor. Mezuniyet belgesi olarak geçen bu belgeyi e-Devlet üzerinden birkaç adımda çıkarmak mümkün.

E devletten diploma alınır mı?​

E devletten diploma alınır mı?
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet’in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
AÖF 2021 diplomalar ne zaman verilecek?​
Diplomalar sınav sonuçları açıklandıktan sonra 20 iş günü içinde bağlı olduğunuz büroya gönderilir.” 2020-2021 Bahar Yarıyılı sonu itibariyle mezun olan öğrencilerimiz Mezuniyet Belgelerine E-Devlet Kapısı üzerinden erişebilir.

AÖF diploma ücreti var mı?​

AÖF diploma ücreti var mı?
AÖF diploma ücreti ödemesi diye bir şey söz konusu değildir. Ancak fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçları ödenmedikçe verilmez.

Diploma Supplement transkript yerine geçer mi?​

Diploma Supplement transkript yerine geçer mi?
Diploma Eki ne değildir? Bir özgeçmiş (CV) değildir. Transkript (not çizelgesi) veya diploma yerine geçmez. Kendiliğinden akademik veya meslekî tanınmayı garantileyen bir belge değildir.

Diploma Eki herkese verilir mi?​

Diploma Eki her öğrenciye mezuniyetini takiben diploma ile birlikte çok konuşulan bir Avrupa dilinde ücretsiz olarak verilir. Yükseköğretim Kurumları, diploma ekinin amaç ve içeriğini kendi öğrencilerine, yerel kurumları, işverenlere ve diğer ilgililere yaygın bir şekilde duyurmakla yükümlüdür.

Mavi diploma ile neler yapılabilir?​

Mavi diploma ile neler yapılabilir?
Mavi diplomalar, öğrencilerin üniversitede verilen eğitimlerin tüm dünyada eğitime devam edilebilmesi için kullanılabileceğini gösterir. Öğrenciler kayıt olduğu üniversitelerden mavi diploma sahibi olduysa, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini global olarak yapacağını belgeleyebilir.

Üniversite diploması ve ilgili konular hakkında bilgilendirme yapmışsınız, bu konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Üniversite diplomasına nasıl ulaşabileceğiniz konusunda verdiğiniz bilgiler doğru ve önerilen adımları içeriyor. E-devlet üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı sayfasına giriş yaparak diplomanızı sorgulayabilir ve gerekli adımları takip ederek alabilirsiniz.

AÖF diplomalarının hazırlanma süreci ve dağıtımıyla ilgili verdiğiniz bilgiler de oldukça faydalı. Dönem sonu sınavı sonuçlarının açıklanmasını takiben diplomanın hazırlanarak 20 gün içinde AÖF bürolarına gönderildiğini belirtmişsiniz.

Diploma Supplement ile ilgili olarak, bu belgenin mezuniyet belgesi veya transkript yerine geçmediğini ve öğrencilerin üniversitelerinden talep etmeleri gerektiğini açıklamışsınız. Farkındalık yaratmak adına bu detayları paylaşmanız önemli.

Mavi diploma hakkında verdiğiniz bilgi de oldukça değerli. Mavi diploma, uluslararası geçerliliği olan bir belge olup Avrupa Birliği üyeleri ülkelerde eğitime devam imkanı sağladığını ifade etmişsiniz. Bu, öğrenciler tarafından bilinmesi gereken önemli bir ayrıntıdır.

E-devlet üzerinden diploma veya mezuniyet belgesi almanın mümkün olduğunu ve YÖK veya MEB üzerinden ilgili işlemleri gerçekleştirebileceğinizi detaylı şekilde anlatmışsınız. Bu bilgiler, öğrencilere e-devlet platformunun kullanımı konusunda fayda sağlayacaktır.

Son olarak, AÖF diplomalarının ne zaman verileceği ve diploma ücreti ile ilgili verdiğiniz bilgiler de bilgilendirici niteliktedir. AÖF mezunlarının diplomalarını E-Devlet Kapısı üzerinden erişebileceklerini belirtmişsiniz.

Toplamda, verdikleriniz doğru ve kapsamlı bilgiler içermektedir. Üniversite diploması ve ilgili konularda detaylı bir rehber sağlamışsınız. Başka konularda da yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeden beni bilgilendirebilirsiniz.

Geri