AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Universite ders plani nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversite ders planı nedir?​

Ders programı nedir? Üniversitede yer alan her bölüm için hazırlanmış bir program vardır. Bu programda mezuniyete hak kazanmak için öğrencilerin tamamlamaları gereken toplam ders sayısı ve türü 8 yarıyıla göre belirlidir. Dersler ortak program, zorunlu alan, serbest seçmeli ve alan seçmeli olarak ayrılır.
Ders planı ne demek?
Öğretmenin bir dersle ilgili olarak bir ya da birkaç ders saatinde yapacağı etkinliklerin ayrıntılı olarak planlanmış formudur. Ders planının uygulanmasından öğretmenler sorumludur. Ünitelendirilmiş yıllık plandan farklı olarak bir ya da birkaç ders süresinde gerçekleştirilecek planlar ayrıntılı biçimde hazırlanır.
İTÜ ders programımı nasıl öğrenirim?
- KONTROL. İlk önce sisteminizin sorunsuz çalıştığını kontrol edin. http://www.sis.itu.edu.tr/ den, sol taraftan “ÖBS Giriş” e tıklayın.
- DERS PLANI. Almanız gereken dersler listesi burada mevcut. Bu dönem açılan derslere buradan ulaşabilirsiniz.
- SEÇİM ZAMANI.

Ders programı neden gereklidir?​

Özellikle derslere çalışmak için sınavların yaklaşması beklendiyse dağ gibi yığılan konularla baş etmek bir o kadar güç olur. Bu sorunla başa çıkmanın en iyi yolu planlı ve programlı çalışmaktır. Süreç boyunca planlı çalışan öğrencilerin sınav zamanı yapacağı tekrar, öğrencinin sınava hazır olmasında yeterli olacaktır.
Ders Planı müfredatı ne demek?
Müfredat ya da öğretim programı, eğitimin bir programa bağlanmasıdır. Öğretim veya eğitim planı için kullanılır. Öğretim programı; hangi konuların öğretileceğini, bunun hangi sırayla verileceğini ve bir konunun üstünde ne kadar durulacağını açıklar.
Ders planında neler olur?
Öğrencilerin neler kazanacağını belirten kazanımlar, Kazanımlarla ilişkili içerik, Kazanımlara nasıl ulaşılacağını gösteren öğretim etkinlikleri, Kazanımlara ne derece ulaşıldığını gösteren değerlendirme etkinlikleri yer alır.
ders kayıtlarınızı yapmak için küçük kutucuklara girmeniz gereken numara. eger yanlıs girerseniz basınıza çok büyük belalar açabilecek numara da aynı zamanda.
İTÜ sis PIN nedir?
Öğrenci İşleri (Otomasyon) şifresi veya pini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından verilen ve İTÜ Öğrenci Numaranız ile ilişkili olan bir şifredir. Bu şifre üzerinde İTÜ/SKS’nin (Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) hiçbir yetkisi veya sorumluluğu yoktur.
Ders programları neden değişir?
Öğretim programlarının güncellenmesi sürecine yön veren ana unsurlardan bir diğeri de temel becerilerin ve analitik düşünebilme yeteneğinin öğrencilere kazandırılması ve geliştirilmesi arzusu olmuştur.

Müfredat ders planı nasıl alınır?​

Ders içerik belgesi almak isteyen öğrenciler, bağlı bulundukları fakültenin öğrenci daire başkanlığından ya da bağlı oldukları bölüme ait öğrenci işleri bürosundan alabilmektedir. Ders içerik belge talebini öğrenci işleri sorumlusuna bildiren öğreni kısa süre içerisinde belgesini teslim alabilmektedir.
Yatay geçiş için transkript nasıl alınır?
Tamamlanan çalışma kapsamında ülkemizdeki bütün üniversitelerde, Lisans ve Lisansüstünde hali hazırda öğrenci olan ve mezun olacak öğrenciler transkript belgelerini, YÖK’ün e-devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Sorgulama” kısmından ücretsiz, kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilecek.
Üniversite ders içerikleri belgesi nasıl alınır?

Onaylı Transkript Belgesi nasıl alınır?​

Transkript belgesi, eğitim kurumunun öğrenci işleri dairesinden ya da diğer resmi dairelerden talep edilebilir. E-devlet uygulamasının hayata geçmesi ile bazı üniversitelerin transkript belgeleri e-devlet üzerinden alınabilir hale gelmiştir. Bunun dışında transkriptler, genellikle kurum tarafından verilir.
Üniversite ders planı nasıl alınır?
Imzalı transkript nasıl alınır?

Geri