- Konu Yazar
Üniversite bittikten sonra ne okunur?
En baştan başlayalım: Bir üniversitenin 4 yıllık bölümlerinden birini bitirdiğinizde, lisans eğitimi (İng: “undergraduate school”) kısmını tamamlamış olursunuz. Lisansınızı tamamladığınızda “mezun” (İng: “bachelor”) diploması alırsınız.Üniversite ile ilişik nasıl kesilir?
-Üniversiteden ayrılmak isteyen öğrenci, ilgili birime dilekçesi ekinde ilişik kesme formu ve öğrenci kimlik belgesini ibraz ederek başvurur. Yapılan başvurular ilgili kurul tarafından karara bağlanır. Öğrencinin Üniversiteden kaydının silinmesi halinde ödemiş olduğu harç ve ücretler iade edilmez.Mezun olduktan sonra ne zaman tecil?
Mezun olduktan sonra ne zaman tecil?Fakülteden yada 4 yıllık bir Üniversiteden mezun olanların askerlik tecil hakkı mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıldır. Ancak bu süre 32 yaşınızı tamamlayacağınız yılın sonuna kadar olabilir.
2 yıllık üniversiteden nasıl mezun olunur?
2 yıllık üniversiteden nasıl mezun olunur?Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması …
Son sınıfta staj yapılır mı?
Sonuç olarak, kaçıncı sınıfta olursanız olun staj/yarı zamanlı çalışma yapabilirsiniz, yapmalısınız.Stajdan kaç gün sonra mezun olunur?
20 iş günü. Ancak mezun olabilmek için kalan eksik stajlar 20 günden az olabilir. (Son olarak 2012 yaz döneminde olmak üzere daha az süreyle de staj yapılabilir.)Ön lisanstan mezun olmak ne demek?
Ön lisanstan mezun olmak ne demek?Üniversite de seçilecek olan programlarda alınan eğitimlerin süresi son derece önemlidir. İki yıllık programları tercih eden kişiler önlisans mezunu sayılırken, dört yıllık programlara kayıt yaptıran öğrenciler lisans mezunu sayılır.
Anadal ilişik kesmek nedir?
Anadal ilişik kesmek nedir?İlişik Kesme ile İlgili Bilgiler Eğitim-öğretimin başlamasından 4. haftasının sonuna kadar yapılan başvurularda öğrencilerin ödedikleri eğitim-öğretim ücretinin %50’sinin iade edilerek ilişikleri kesilir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurularda ilgili döneme ait eğitim-öğretim ücreti iade edilmez.
Üniversite ilişik kesme ne demek?
-Öğrencinin kendi isteği ile kaydını sildirmesi durumunda Üniversite ile ilişiği kesilir. -Üniversiteden ayrılmak isteyen öğrenci, ilgili birime dilekçesi ekinde ilişik kesme formu ve öğrenci kimlik belgesini ibraz ederek başvurur. Yapılan başvurular ilgili kurul tarafından karara bağlanır.Mezun oldum tecilim bozulur mu?
cevap: hayır! 7 yıllık tecil hakkı okuduğunuz dönem boyunca geçerlidir. mezun olan bir kişinin tecil hakkı, o yılın sonunda 28 yaşını doldurmamak şartıyla 2 yıldır.Üniversiteden sonra ne zaman askere gidilir?
Üniversiteden sonra ne zaman askere gidilir?lisans eğitimi görenler azami öğrenim süresini (7 yıl) geçirdikleri halde 1’er yıllık periyotlarla askerliği 29 yaşına kadar tecil edebiliyorlar.