- Konu Yazar
Üniversite birinci sınıfta üstten ders alınır mı?
1 – Birinci sınıf öğrencileri müfredatında yer alan birinci sınıf derslerinden yükümlüdür. Birinci sınıf öğrencileri üst sınıftan ders alamaz. 2 – Genel not ortalaması 1.80’nin altında olup tekrar durumunda olan öğrenciler yeni bir ders alamaz.Üniversite son sınıfta kaç kredilik ders alınabilir?
Yaz okulu ve son dönem sınav hakkı hariç olmak üzere bulunduğu akademik yarıyılın sonunda mezuniyet aşamasına gelen, ön lisans programlarında en az 80 AKTS, lisans programlarında en az 200 AKTS kredilik ders almış olan son sınıf son dönem öğrencileri, akademik danışmanlarının onayı ile dönemde toplam 48 AKTS kredisini …
235 AKTS ile mezun olunur mu?
Tabii, mezun olmak için 230+ AKST ve 2.00 üzeri ortalamaya sahip olmanız gerektiğini de unutmayınız. B) Mezuniyet şartlarını sağlıyorsanız ve transkriptinize bütün notlar işlenmişse fazla seçimlik derslerinizi sildirebilirsiniz.
Kimler üstten ders alabilir?
13- Kimler bir üst sınıftan ders alabilir? BAŞARILI öğrenciler bir üst sınıftan ders alabilir. Bu öğrencilerden genel not ortalaması: – 2,00-2,49 arasında olanlar bir adet, – 2,50-4,00 arasında olanlar iki adet üst sınıftan ders alabilirler. KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.Bir dönemde kaç kredilik ders alınabilir?
Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır. Öğrenci, çift anadal dersleri ile birlikte bir yarıyılda en fazla 50 AKTS kredi ders alabilir (bknz: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği – Madde 22-(2)).
Son sene kaç AKTS alınır?
Öğretim programları her dönem toplam 30 AKTS olacak şekilde, ön lisans programları için toplam 120 AKTS kredisi, dört yıllık lisans programları için toplam 240 AKTS kredisi, altı yıllık lisans programları için toplam 360 AKTS kredisi olacak şekilde düzenlenir.
Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması …
Üstten ders almak zorunlu mu?
alabilir. 2- Fakülteye ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının ilk yarıyılında okutulan tüm derslerini almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz.