AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universite azami ogrenim suresi dolunca ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Üniversite azami öğrenim süresi dolunca ne olur?​

Ek süre verilen öğrenciler, açılacak derslere kayıt yaptırarak, akademik takvimde ilan edilen tarihlerde dersin sınavlarına gireceklerdir. Bu derslerden sadece uygulamalı dersler ile daha önce hiç alınmamış veya alıp sınava girme hakkı elde edilmemiş derslere devam zorunluluğu vardır.

Azami öğrenim süresi nasıl hesaplanır?​

Lisans öğreniminin normal süresi 4 öğretim yılı (8 yarıyıl) olup, azami öğrenim süresi ise 7 öğretim yılıdır (14 yarıyıldır) 3. Öğrencilerin kayıtsız oldukları yarıyıllar öğrenim sürelerinden sayılır. İzinli sayılan yarıyıllar öğrenim süresinden sayılmaz.

Azami süre bitince ne olur?​

Azami süre bitince ne olur?
(3) Azami süreleri dolduran son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu iki ek sınav hakkı, bu derslerin bitirme ve bütünleme sınav dönemlerinin ardından yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan Birinci Ek Sınav ve İkinci Ek Sınav adlarıyla tüm dersler için kullandırılır.

Üniversite azami öğrenim süresi ne kadar?​

Üniversite azami öğrenim süresi ne kadar?
YÖK’ün azami süre kararı Avukat Seda Gözüm Canbolat, “2547 sayılı kanunda azami eğitim süreleri 2 yıllık bölümler için 4 yıl, 4 yıllık bölümler için 7 yıl, 5 yıllık bölümler için 8 yıl, 6 yıllık bölümler için ise 9 yıl olarak belirlenmiştir.

Üniversite azami süre kaç yıl?​

öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.

2547 sayılı yasanın 44 maddesine göre fakültedeki azami öğrenim süresini aştınız nedir?​

2547 sayılı Yasanın 44. maddesine göre Fakültedeki azami öğrenim süresini aştınız. Kaydınızı yeniletmek koşuluyla süresiz olarak öğretime devam (sınavlara girme) hakkınız bulunmaktadır. Öğrencilik haklarıyla ilgili bilgi, Öğrenci Kılavuzunda yer almaktadır.

Azami öğrenim süresi dolan öğrenciler mezun olur mu?​

Azami öğrenim süresi dolan öğrenciler mezun olur mu?
6569 Sayılı Kanun ile Değişik 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 c maddesine göre azami öğrenim süresi 7 yıldır. “…Ancak bu süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir…”

Azami 7 yıl ne demek?​

Azami 7 yıl ne demek?
sorusunun yanıtı merak ediliyor. İşte detaylar… AZAMİ SÜRE NEDİR? Öğrenim süresi iki yıl olan diploma programlarının dört, öğrenim süresi dört yıl olan diploma programlarının yedi, öğrenim süresi beş yıl olanların sekiz ve öğrenim süresi altı yıl olanların dokuz yıl olan süredir.

Öğrencilik hakkı kaç yıl?​

 
Öğrencilik haklarına ilişkin kural ve süreler, Yükseköğretim Kanunu'nda belirtilen azami öğrenim süresine tabidir. Öğrencilik hakkı süresi azami öğrenim süresine göre belirlenir. Örneğin, lisans programları için öğrencilik hakkı süresi genellikle öğretim süresine eşit olup genellikle 7 yıldır. Ancak bazı durumlarda, öğrencilik hakkının tamamlanması daha uzun sürebilir.

Öğrencilik hakkı konusunda detaylı bilgi ve açıklamalar genellikle ilgili üniversitenin Öğrenci Kılavuzunda yer almaktadır. Bu kılavuzlar, öğrencilerin akademik süreçleri, hakları ve sorumlulukları konusunda detaylı rehberlik sağlar. Dolayısıyla, öğrencilerin bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için ilgili üniversitenin resmi kaynaklarına başvurmaları önemlidir.
 
Geri
Üst