- Konu Yazar
Üniversite açık öğretime nasıl geçilir?
Örgün öğretimden açık öğretime geçiş yapmak isteyen öğrenciler ilk önce bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Öğrenci eğer kurumlar arası yatay geçiş yapmak istiyorsa kayıtlı olduğu örgün eğitim programında tamamlamış döneme ait not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 puan alması gerekmektedir.Açıköğretimde okula gitmeye gerek var mı?
Açıköğretim, alışılmış, örgün ve geleneksel eğitim tarzından çok farklı olarak, okul kampüsüne gitme zorunluluğu olmayan, derslerin tamamen bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda interaktif olarak işlendiği, katılımcıların dersleri istediği zaman ve istediği yerde tekrar izleyebildiği eğitimin adıdır.
Açık öğretime geçiş ne zaman?
Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2021 tarihleri arasında, Mazerete Bağlı İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 31 Ocak 2021 – 08 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir.
Açık öğretime geçmek mantıklı mı?
Evet, mantıklı. Okul+yol derken ortalama 7-9 saat arası bir zaman dilimi kaybediyorsunuz, açığa geçtiğinizde bu sizin kârınız oluyor ve bu da rakiplerinize kıyasla çok daha yüksek süreler çalışabilirsiniz demek. Okulunuzda yapılacak sınavlara çalışma zorunluluğunuz olmayacak, 2 dönemde toplam 4 sınav olunuyor.Açık öğretim fakültesine girmek için kaç puan gerekir?
Açıköğretim bölümleri 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir. Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.
Açıktan üniversite okumak için YKS şart mı?
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Hem açıktan hem örgün üniversite okunur mu?
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.Örgün öğretim okurken uzaktan eğitim okunabilir mi?
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açık öğretim sistemi programlarında aynı anda lisans, ön lisans ve lisansüstü şeklinde farklı düzeylerde eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.
Sınavsız açıköğretim kayıtları ne zaman?
Açıköğretim modeliyle lisans (4 yıllık) ve önlisans (2 yıllık) eğitim veren üniversiteler, sınavsız ikinci üniversite okuma imkanı sağlıyor. Anadolu Üniversitesi AÖF kayıtları, 23 Ağustos-8 Ekim 2021 günleri arasında internet üzerinden yapılıyor.