AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Unicef ve cocuk haklari nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Unicef ve çoçuk hakları nedir?​

UNICEF, Birleşmiş Milletler tarafından 1989 yılında onaylanan Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrultusunda, uluslararası topluluğun çocuklara verilen sözleri yerine getirmesi için çaba gösterir. Kriz ve acil durum zamanlarında çocuklara destek ve koruma sağlayarak insani yardım çalışması yapar.
Türkiye Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin hangi maddelerine çekince koymuştur neden?
Türkiye Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 17., 29. ve 30.maddelerine çekince koymuştur. Genel olarak bu çekincelerin azınlık çocuklarının dil, eğitim, kültür alanındaki haklarına ilişkindir. Bu durum devletin siyasi erklerinin çocuk politikası oluşturmaktan uzak olduğunu göstermektedir.
Çoçuk hakları nedir odev?
Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), her çocuğun, özellikle de en zor ve dışlanmış durumda olan çocukların yaşatılması, korunması ve gelişimi için çalışır.

Çocuk hakları ihlalinde nereye başvurulur?​

Çocuk Hakları
UNICEF hangi alanlarda çalışır?
UNICEF’in çalışmalarını sürdürdüğü öncelikli alanlar Eğitim, Çocuk Koruma, Sosyal Koruma, Gençlerin Katılımı ve Temel İhtiyaçlardır. Ayrıca, gerekli olduğu durumlarda Su, Sanitasyon ve Hijyen (WASH) ile Sağlık ve Beslenme alanlarında da müdahalelerde bulunulmaktadır.
Irkı dili dini ne olursa olsun tüm çocukların aynı haklara sahip olmasına ne ad verilir?
İnsan hakları; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. Herkes, cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi fark olmaksızın kanun karşısında eşittir.
Telefonla Başvuru:Vatandaşlarımız sabit telefonlardan ve cep telefonlarından 150’yi arayarak CİMER’e ulaşabilirler. Mektupla Başvuru:Kaymakamlıklar Valilikler Başbakanlık ile tüm Bakanlıklardaki Halkla İlişkiler bürolarına mektupla/faksla müracaat yapılabilir.
Sorunlarımızı çözerken hangi kurumlara başvurmalıyız?
Ülkemizde Yaşadığımız Sorunlar Karşısında Başvurabileceğimiz Kurumlar
 
Geri
Üst