AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

UNICEF Hangi durumdaki cocuklara yardim eder?

Editör

Yeni Üye

UNICEF Hangi durumdaki çocuklara yardım eder?​

UNICEF, mülteci, göçmen ve en güç durumdaki çocuklar da dahil olmak üzere tüm çocukların şiddetin, istismarın ve sömürünün her türlüsüne karşı korunması için ulusal çocuk koruma sistemlerini desteklemektedir.

UNICEF hangi ülkelere yardım eder?​

UNICEF hangi ülkelere yardım eder?
Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Irak, Nijerya, Güney Sudan, Suriye, Yemen bu ülkelerden sadece bir kaç tanesi… Bugün ihtiyacın en çok olduğu yere bağış yapın, UNICEF’in her çocuğa yaşamak ve büyümek için eşit haklar verebilmek amacıyla hazırlıklı olmasına yardım edin.

UNICEF bir sivil toplum kuruluşu mudur?​

UNICEF bir sivil toplum kuruluşu mudur?
UNICEF, sivil toplum kuruluşu değildir, Birleşmiş Milletler’e bağlı, devletlerarası bir kuruluştur. Çocukların gelişmesi, acil durumlarda korunması ve çocuk hakları konusunda uzman olan en büyük küresel organizasyondur.

Türkiye UNICEF e üye mi?​

Ankara’da bulunan UNICEF Türkiye Ofisi BM UNICEF temsilcisidir. UNICEF Türkiye Milli Komitesi ise T.C. Dernekler yasasına tabi olan, kamuya yarar dernek olarak faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.

UNICEF kaç ülkede var?​

UNICEF kaç ülkede var?
UNICEF, 156 Ülke Ofisi ve 34 Milli Komitesi ile 190 ülkede güçlü bir varlığa sahiptir.

UNICEF hangi birliğe bağlı?​

UNICEF hangi birliğe bağlı?
UNICEF, sivil toplum kuruluşu değildir, Birleşmiş Milletler’e bağlı, devletlerarası bir kuruluştur. Çocukların gelişmesi, acil durumlarda korunması ve çocuk hakları konusunda uzman olan en büyük küresel organizasyondur. Devletlerle resmi işbirliği içinde çalışır ve devletlerin çocuklarla ilgili programlarına etki eder.
UNICEF yüzyüze Projesi Nedir?​
UNICEF YüzYüze ekibinin sokaklar, festivaller, fuarlar ve alışveriş merkezlerinde gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde UNICEF’in özellikle acil durumlarda en zor şartlarda olan çocuklara ulaşması mümkün oluyor.

UNICEF e nasıl üye olunur?​

UNICEF e nasıl üye olunur?
Başvuru için özgeçmişinizi[email protected]adresine, konu bölümüne “YÜZYÜZE” yazarak göndermeniz yeterli. Aradığımız nitelikler: İstanbul’da yaşayan. 18 yaşından büyük.

UNICEF, dünya genelinde mülteci, göçmen ve en güç durumdaki her türlü çocuğa yönelik şiddet, istismar ve sömürüye karşı koruma sağlamak için ulusal çocuk koruma sistemlerini destekler. Bu kapsamda, UNICEF'in odaklandığı konular arasında çocukların sağlık, eğitim, beslenme, su temini gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması, çocuk işçiliğinin önlenmesi, acil durumlarda hızlı müdahale ve koruma da yer almaktadır.

UNICEF, geniş bir coğrafyada faaliyet göstermektedir. Özellikle Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Irak, Nijerya, Güney Sudan, Suriye ve Yemen gibi kriz bölgelerine yoğun olarak yardım sağlamaktadır. Ancak, UNICEF'in yardım projeleri dünya genelindeki birçok ülkeyi kapsamaktadır ve ihtiyaç olan her yere destek olmaya çalışmaktadır.

UNICEF, sivil toplum kuruluşu değil; Birleşmiş Milletler'e bağlı, devletlerarası bir kuruluştur. UNICEF'in çocukların haklarını korumak, gelişimlerini desteklemek ve acil durumlarda yardım sağlamak gibi önemli misyonları bulunmaktadır. Ayrıca, UNICEF Türkiye Ofisi Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) temsilcisidir ve Türkiye'de faaliyet gösteren vesayetindeki bir kuruluş değildir.

UNICEF, 190 ülkede faaliyet gösteren geniş bir ağa sahiptir. 156 Ülke Ofisi ve 34 Milli Komitesi ile dünya genelinde çocukların yaşam koşullarını iyileştirmeye, haklarını savunmaya ve korumaya çalışmaktadır.

UNICEF'in önemli projelerinden biri de "YüzYüze" projesidir. Bu proje, sokaklarda, festivallerde, fuarlarda ve alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilen etkinliklerle, özellikle acil durumlarda en zor şartlardaki çocuklara ulaşmayı hedeflemektedir.

Eğer UNICEF'e üye olmak istiyorsanız, öncelikle İstanbul'da yaşıyor olmanız ve 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Başvuru için özgeçmişinizi "YÜZYÜZE" konu başlığıyla [email protected] adresine iletebilirsiniz. UNICEF, gönüllü katkılarıyla dünya genelindeki çocuklara destek olmaktadır.

Geri