AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Unesco, Unesco Nedir

SoruCevap

Yeni Üye
Unesco'nun tanımı
Unesconun anlamı

Unesco kelimesi, İngilizce United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulmuştur Dilimizde “Birleşmiş milletler eğitim, bilim ve Kultur Kurumu biciminde karşılanmıştır

Unesco Birleşmiş Milletler’in bir ozel kurumu olarak, İkinci dunya Savaşı’ndan sonra, 1946 yılında kurulmuştur Bu Kurumun Yasası 1945 yılı Kasım ayında Londra’da 44 ulkenin temsilcilerinin katıldıkları bir toplantıda kabul edilmişti Turkiye, bu Yas ayı imzalayan ilk yirmi devlet arasında onuncudur Unesco Sozleşmesi, ulkemizde 20 Mayıs 1946 tarihli ve 4895 sayılı kanunla onanmıştır

Unesco butcesi, uye devletlerin iki yılda bir bu Kuruma odedikleri aidat ile sağlanır Bu Butce dışında, Birleşmiş Milletler Ozel Fonu’ndan, teknik yardım programından olmak uzere, o nemli para kaynakları temin edilir Bu kaynaklar, iki yıllık Unesco butcesi tutarına yakındır

Unesco eğitim, bilim ve kultur alanlarındaki amaclarını, kendisine uye olan her devlette kurulan Milli Komisyonlarla gercekleştirmeye calışır

Geri