AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Unesco nedir

haberci

Yeni Üye
unesco ne yapar
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü ya da UNESCO Birleşmiş Milletler'in özel bir kurumu olarak, II Dünya Savaşı'ndan daha sonra, 1946 yılında kurulmuştur
Merkezi Paris'te yer alan ve Genel Konferans, Yürütme Konseyi, Sekreterlik elde etmek üzere üç organı olan UNESCO eğitim, bilim ve kültür alanlarındaki amaçlarını, kendisine aza olan her devlette kurulan Ulusal Komisyonlar yoluyla gerçekleştirmeye çalışmaktadır *

UNESCO, Birleşmiş Milletler'e bağlı olan özel bir kurum olarak II. Dünya Savaşı sonrasında, 1946 yılında kurulmuştur. Merkezi Paris'te bulunan UNESCO'nun üç ana organda oluşan yapısı bulunmaktadır. Bu organlar; Genel Konferans, Yürütme Konseyi ve Sekreterliktir. UNESCO'nun temel amacı eğitim, bilim ve kültür alanlarında çalışmalar yaparak dünya genelinde bu alanlarda gelişmeler sağlamaktır. Üye olan her devlet, kendisine bağlı Ulusal Komisyonlar aracılığıyla UNESCO'nun amaçlarına katkıda bulunmaktadır. UNESCO'nun çalışma alanları arasında kültürel mirasın korunması, dil çeşitliliği, bilimsel araştırmaların desteklenmesi, eğitimin geliştirilmesi gibi konular bulunmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda dünya genelinde birçok projeye imza atan UNESCO, kültürel ve bilimsel alanda işbirliği ve bilgi paylaşımını teşvik eden önemli bir kurumdur.

Geri