AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

UNDP neyin kisaltmasi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

UNDP neyin kısaltması?​

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler’in küresel kalkınma ağı oluşturmak için kurduğu bir programdır. Özellikle gelişmekte olan ülkelere odaklanarak, insanların daha iyi yaşam standartlarına sahip olmaları için gerekli olan bilgi, deneyim ve kaynakları sağlar.

UNDP Türkiye nedir?​

UNDP Türkiye Temsilciliği, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme, kapsayıcı ve demokratik yönetişim ve iklim değişikliği ve çevre konularında çalışıyor. UNDP, Türkiye’nin kalkınma önceliklerine yönelik pratik çözümler bulmayı hedefliyor ve bu amaçla Türk hükümeti ve diğer ortaklarıyla birlikte projeler yürütüyor.
UNDP Türkiye ne zaman kuruldu?
Kuruluş ile Türkiye arasındaki ilişkiler UNDP’nin Ankara Ofisi, 1965 tarihinde kurulmuştur.
UNDP kaç ülke var?
UNDP yaklaşık 170 ülke ve bölgede çalışarak, yoksulluğun ortadan kaldırılmasına ve eşitsizliklerin ve dışlanmanın azaltılmasına yardımcı oluyor.

Claudio tomasi kimdir?​

İtalyan vatandaşı olan Claudio Tomasi, sosyologdur. Trento Sosyoloji Üniversitesi’nin (İtalya) Sosyoloji ve Sosyal Planlama bölümünden mezun olduktan sonra Londra Üniversitesi’nin (İngiltere) Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulu’nda (SOAS) Kalkınma Çalışmaları alanında yüksek lisans yapmıştır.

Küresel amaç nedir?​

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları nelerdir? Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), diğer bir deyişle Küresel Amaçlar, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır.
Bin Yıl Kalkınma Hedefleri Nelerdir?
Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri
Sürdürülebilir kalkınma hedefleri hangi ülkeler?
Bu çalışmanın amacı Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını gerçekleştirme açısından D-8 ülkelerinin (Türkiye, İran, Malezya, Mısır, Nijerya, Pakistan, Malezya, Endonezya ve Bangladeş) ne durumda olduklarının ortaya konulmasıdır.
 
Geri
Üst