- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 261.754
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Un yerine ne kullanabiliriz?
Üç Beyazdan Uzak Duramayanlara! Un, Tuz ve Şeker Yerine Kullanabileceğiniz Sağlıklı AlternatiflerTam buğday unu normal un yerine kullanılır mi?
Tam buğday ununda B vitamini, folat, çinko ve demir yer alır. Bu maddeler ise bağışıklık sisteminin güçlenmesinde aktif rol oynar. Hastalıklardan uzak bir bedene sahip olmak için rafine un yerine tam buğday unu tercih edebilirsiniz.Unun kalitesi nasıl anlaşılır?
Unun kesinlikle buğdaydan başka bir koku içermemesi gerekir. En ufak bir rutubet kokusu almanız halinde o unu kesinlikle kullanmayın. Unun rengine bakın, ne çok beyaz nede esmer olmamalıdır. Daha sonra avcunuzun içine bir miktar un alın ve sıkın, eğer ki un etrafa saçılıyorsa kalitelidir.
Söke un kaliteli mi?
zamanla söke unu olmuştur adı. kaliteli olmasıyla birlikte piyasadaki en pahalı unlardan biri. çok amaçlı unu piyasadaki diğer unlara göre biraz sert olmakla birlikte eğer ekmek yapmak için kullanılacaksa tek tercih olabilecek kadar kalitelidir.Beyaz un hangi buğdaydan yapılır?
Tam tahıl dediğimiz kavram ise tahıl tanesinin üç kısmını birden içerir. Tam buğday unu da tam tahıllı buğdaydan elde edilen undur. Yani buğday tahılının üç kısmını birden içerir. Beyaz un ise tahılın endosperm (nişasta içeriği yüksek olan kısım) denilen kısmından üretilir.Un yerine ne konulabilir?
Nişasta olarak buğday veya mısır nişastası kullanılabilir.
Nişasta genellikle yemek ve tatlılarda kıvam vermek amacıyla kullanılmaktadır. Eğer evde nişasta yoksa; nişasta yerine un kullanmak sizin için bir çözüm olacaktır. Yemek ve muhallebi gibi tatlıların yapımlarında, kıvam sağlamak amacıyla, nişasta yerine un kullanabilirsiniz.