AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Un Kuymağı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Un Kuymağı Tanımı İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı un (yağsız tavada orta ateşte kavrulacak rengi dönene kadar)
4 su bardağı su (200 ml)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
Tarçın
Ceviz fındık badem tercihe göre

Un Kuymağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su, un şekeri koyuyoruz. Çırpma teliyle orta ara karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamını alıp göz göz olana kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
Tereyağını da ekleyip eridikten sonra sıcak servis ediyoruz, istediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
Un Kuymağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst