Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
5 su bardağı unu tencere de kısık ateşte yavaş yavaş rengi dönene kadar yarım saat kavuruyoruz.
Un kavrulduktan sonra 2 su bardağı pudra şekerini ekliyoruz. Topaklanma olursa unu eleyelim.
Bir paket margarini eritiyoruz.
Eriyen margarinide una ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
Un pudra şekeri ve yağ birbirine tamamen karışana kadar karıştırıyoruz. Uygun bir borcama karışımı döküyoruz.
Tabanı düz bardak veya kaşık yardımı ile sertçe bastırarak sıkılaştırıyoruz ve üzerini düzlüyoruz.
Sonrasında istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
Bir gün beklettikten sonra tüketirsek daha iyi olur. Afiyet olsun.
Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
5 su bardağı unu tencere de kısık ateşte yavaş yavaş rengi dönene kadar yarım saat kavuruyoruz.
Un kavrulduktan sonra 2 su bardağı pudra şekerini ekliyoruz. Topaklanma olursa unu eleyelim.
Bir paket margarini eritiyoruz.
Eriyen margarinide una ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
Un pudra şekeri ve yağ birbirine tamamen karışana kadar karıştırıyoruz. Uygun bir borcama karışımı döküyoruz.
Tabanı düz bardak veya kaşık yardımı ile sertçe bastırarak sıkılaştırıyoruz ve üzerini düzlüyoruz.
Sonrasında istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
Bir gün beklettikten sonra tüketirsek daha iyi olur. Afiyet olsun.
Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı