Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un helvasının imali için, bir kasede sıcak su ve toz şekeri karıştıralım. Şekerin erimesi kâfi.
Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
Yağ eridikten sonra unu ek ederek tahta kaşıkla karıştıralım ve 15 dakika kadar kavuralım. (un kahverengi olana kadar).
Un kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ek edelim ve şerbetini çekene kadar daima karıştıralım.
Hazır hale gelen helvamızı ocaktan aldıktan sonra istediğimiz formu verelim. Ben bu formu bıçak ucunu ard arda batırarak verdim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un helvasının imali için, bir kasede sıcak su ve toz şekeri karıştıralım. Şekerin erimesi kâfi.
Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
Yağ eridikten sonra unu ek ederek tahta kaşıkla karıştıralım ve 15 dakika kadar kavuralım. (un kahverengi olana kadar).
Un kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ek edelim ve şerbetini çekene kadar daima karıştıralım.
Hazır hale gelen helvamızı ocaktan aldıktan sonra istediğimiz formu verelim. Ben bu formu bıçak ucunu ard arda batırarak verdim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı