Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı elenmiş un
Şerbet için
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz (İsteğe bağlı)
Un Helvası Tanımı Yapılışı
Ocağın altını açıyoruz kısık olsun.
Tencereye sıvı yağını döküyoruz akabinde un ekleyip karıştırıyoruz rengi yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
O sırada şerbeti hazırlıyoruz. Süt ve şekeri birleştirip şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz.
Eridikten sonra un helvasını karıştırmaya devam ediyoruz.
Rengi yoğunlaşmaya yakın olunca şerbetin birazını dönüp karıştırıyoruz ve kalan şerbeti de dönüp güzelce karıştırıyoruz.
Cevizleri de döküp karıştırıyoruz.
Ocağın altını kapatıyoruz ve iki kaşık yardımıyla biçim vermeye başlıyoruz sıcakken. Afiyet olsun .
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı elenmiş un
Şerbet için
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz (İsteğe bağlı)
Un Helvası Tanımı Yapılışı
Ocağın altını açıyoruz kısık olsun.
Tencereye sıvı yağını döküyoruz akabinde un ekleyip karıştırıyoruz rengi yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
O sırada şerbeti hazırlıyoruz. Süt ve şekeri birleştirip şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz.
Eridikten sonra un helvasını karıştırmaya devam ediyoruz.
Rengi yoğunlaşmaya yakın olunca şerbetin birazını dönüp karıştırıyoruz ve kalan şerbeti de dönüp güzelce karıştırıyoruz.
Cevizleri de döküp karıştırıyoruz.
Ocağın altını kapatıyoruz ve iki kaşık yardımıyla biçim vermeye başlıyoruz sıcakken. Afiyet olsun .