Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz (1 çay bardağı da olur)
Bardak ölçüm 200 ml ve 100 ml
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz bunun için şekeri ve suyu küçük bir tencereye alıp bir sefer kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Ayrı yerde tereyağını ve sıvı yağı yayvan bir yapışmaz tencereye alalım (ocağın altın yüksek ateşte olsun ) ve eridikten sonra unu ekleyelim.
Unun rengi dalgona kahve rengini alana kadar daima karıştırarak bir 10 dk kavuralım (bu etapta kıvamı gitgide cıvıklaşacaktır unu az geldi diye düşünmeyin)
Ceviz içi ve tarçın, tuz ekleyelim ve tekrar kavuralım.
İstediğimiz rengi alınca ocağın altını kısıp şerbeti yavaş yavaş ve daima karıştırarak ekleyelim ( helvamız yoğunlaşacaktır tam istediğimiz gibi) ve yoğunlaşınca istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz (1 çay bardağı da olur)
Bardak ölçüm 200 ml ve 100 ml
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz bunun için şekeri ve suyu küçük bir tencereye alıp bir sefer kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Ayrı yerde tereyağını ve sıvı yağı yayvan bir yapışmaz tencereye alalım (ocağın altın yüksek ateşte olsun ) ve eridikten sonra unu ekleyelim.
Unun rengi dalgona kahve rengini alana kadar daima karıştırarak bir 10 dk kavuralım (bu etapta kıvamı gitgide cıvıklaşacaktır unu az geldi diye düşünmeyin)
Ceviz içi ve tarçın, tuz ekleyelim ve tekrar kavuralım.
İstediğimiz rengi alınca ocağın altını kısıp şerbeti yavaş yavaş ve daima karıştırarak ekleyelim ( helvamız yoğunlaşacaktır tam istediğimiz gibi) ve yoğunlaşınca istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı