AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Un Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak süt

Un Helvası Tanımı Yapılışı

Bir kasede sıcak sütü ve toz şekeri karıştırın. Şekerin erimesi kâfi olacaktır.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
Yağ eridikten sonra unu ek ederek tahta kaşıkla kavuralım. (un kahve rengi alana kadar).
Unumuz gereğince kavrulduktan sonra cevizleri ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
Unumuz kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ek edelim ve şerbetini çekene kadar daima karıştıralım.
 
Geri
Üst