AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Un Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
200 gram tereyağı yahut margarin (de olabilir ben margarin kullandım)
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker (tepeleme)
1 çay bardağı zeytinyağı (kıvamını ayarlamak için)
Ceviz (isteğe nazaran kullana bilirsiniz)

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Arkadaşlar birinci evvel bir tencereye yağı alıp eritelim.
Eriyen yağa un eklenip, yağ ve un homojen bir kıvama gelinceye kadar güzelce orta ateşte durmaksızın kavrulur. Devamlı karıştıralım yanmaması için.
İyice kıvam alan helvaya zeytinyağı eklenip tekrar yeterlice kavrulur, rengi dönene kadar.
Rengi değişen kahverengi renk alan helvanın altı kapatılıp toz şeker eklenir. Ocağın altı kapatılıp şeker ekleyelim.
Toz şeker de ekledikten sonra helva pürüzsüz bir kıvam alana kadar yeterlice karıştırılır. Sonra tencerenin ağzını kapatıp 1 dk dinlendirelim (çok fazla dinlenmesin yani tencerede soğumasın arkadaşlar ona dikkat edelim).
Kıvamını alan helva servis tabağına alınıp üzerine tercihe nazaran ceviz konulup soğumaya bırakılır. Ben cevizi robotta çekdim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst