Un Çorbası Lezzet Garantili Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Salçalı sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane dileğe nazaran
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Un Çorbası Lezzet Garantili Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ocağa suyumuzu koyup kaynamaya bırakalım elinizde varsa 1 su bardağı et suyuda katalım suyumuza başka yandan yumurtayı yeterlice çırpıp içine azar azar unumuzu katarak yoğuralım ele yapışmayan sert bir hamur olacak.
Sonra rendemizin ince tarafıyla rendeleyelim şayet yapışma olacak olursa biraz daha unlayıp tekrar rendeleyelim.
Suyumuz kaynadıktan sonra hamurumuzu 3 sefer de azar azar döküp başka yandan süratli bir halde karıştıralım böylece topaklanmayı önleyeceğiz.
Bir mühlet bu biçimde kaynattıktan sonra öbür yanda hazırladığımız salçalı sosumuzu çorbamıza ek edip özleşene kadar pişireceğiz. Özleşen çorbamızı biraz dinlendirip servis edebiliriz.
Un Çorbası Lezzet Garantili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Salçalı sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane dileğe nazaran
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Un Çorbası Lezzet Garantili Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ocağa suyumuzu koyup kaynamaya bırakalım elinizde varsa 1 su bardağı et suyuda katalım suyumuza başka yandan yumurtayı yeterlice çırpıp içine azar azar unumuzu katarak yoğuralım ele yapışmayan sert bir hamur olacak.
Sonra rendemizin ince tarafıyla rendeleyelim şayet yapışma olacak olursa biraz daha unlayıp tekrar rendeleyelim.
Suyumuz kaynadıktan sonra hamurumuzu 3 sefer de azar azar döküp başka yandan süratli bir halde karıştıralım böylece topaklanmayı önleyeceğiz.
Bir mühlet bu biçimde kaynattıktan sonra öbür yanda hazırladığımız salçalı sosumuzu çorbamıza ek edip özleşene kadar pişireceğiz. Özleşen çorbamızı biraz dinlendirip servis edebiliriz.
Un Çorbası Lezzet Garantili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı