AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ummetin ne kadari cennete girecek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ümmetin ne kadarı cennete girecek?​

Peygamberlerin ümmetten yana nasipleri farklı farklıdır. Kimine bir-iki kişi iman ederken, kimine de sayılamayacak kadar insan iman etmektedir. Ümmeti en çok olan Peygamber, Efendimiz’dir. Bu büyük ümmet içinde hesapsız-azabsız doğrudan cennete girecek bahtiyarlar, yetmiş bin kişidir.

Peygamber Efendimizin ümmetimin hepsi cennete girecek mı?​

İnsanlığı cennetin yollarına götürecek tek yol, «Sırât-ı müstakîm»dir. Sırât-ı müstakîm, Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’dir. Bu hakikati bir hadîs-i şerifte şöyle ifade buyurur: “–İstemeyenler dışında, ümmetimin tamamı cennete girer.”
Peygamber Efendimiz Miraçta cehennemde neler gördü?
Peygamberimiz miraçta cehennemde neler gördü? Sonra baktım bir toplum gördüm ki, dudakları deve dudağı gibiydi. Onlara bir takım memurlar görevlendirilmişti, dudaklarını kesiyorlar ve ağızlarına ateşten bir taş koyuyorlar. Cibril; “Yetimlerin mallarını haksızlıkla yiyenlerdir” dedi.
Peygamber Efendimiz cennette ne gördü?
Peygamber’in (s.a.v) şöyle anlattığı rivayet ediliyor. “Cennet ortasında bir ırmak gördüm. Arş’ın yukarısında akar. Bir yerden su, süt ve bal çıkar. Asla birbirine karışmaz.

Hz Muhammedin şefaat yetkisi var mı?​

Mahşer gününde en büyük şefaat yetkisi Hz. Peygamber’e (s.a.v.) verilecektir. Efendimiz de bu yetkiyi her mümin için kullanacaktır.

Cennete ilk giren kişi kimdir?​

Allah’ın yaratıklarından cennete ilk girecek kimse fakirlerdir.” (Kenz’ul-Ummal, 16636). “Cennete ilk girecek olan kimse şehid ve Rabbine en iyi ibadette bulunan kuldur.” (Tenbih’ul-Havatir, 1/57). Resûlullah (s.a.a.), Hz. Ali’ye (a.s.), “Cennete giren ilk dört kişi Benim, sensin, Hasan ve Hüseyin’dir” buyurdu.
Hangi kat semada hangi peygamber var?
Ardından yüceliklere yükseltici bir mirac (manevî asansör) ile göklere çıkartılıp yedi kat semaları bir bir dolaştırılmıştır.
Kıyamet günü kimler şefaatçi olacak?
Ayet-i kerime de bildirildiği üzere melekler yalnızca Allah’ın rızasını kazanmış kimselere şefaat edecektir. Başkaları bu şefaattin dışındadır. Kıyamet günü ise üç kişi şefaat eder. Bunların ilki peygamberler diğerleri alimler ve son olarak ise şehitlerdir.

Geri