Uluslararası Ticaret Ve İşletmecilik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

SoruCevap

Yeni Üye

Uluslararası Ticaret Ve İşletmecilik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var? Türkiye’de birçok üniversitede uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümü bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi üniversitelerde bu bölüm mevcuttur. Bu bölümde öğrencilere uluslararası pazarlama, lojistik yönetimi, uluslararası finans gibi konular öğretilir. Ayrıca, uluslararası işletme stratejileri ve dış ticaret hakkında da detaylı bilgi verilir. Bu bölüm mezunları, uluslararası iş yapabilme becerileriyle birlikte uluslararası şirketlerde kariyer yapma fırsatı bulabilirler.
İçindekiler

Uluslararası Ticaret Ve İşletmecilik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü, Türkiye’de birçok üniversitede bulunmaktadır. Bu bölümü tercih etmek isteyen öğrenciler, aşağıda belirtilen üniversitelerde bu programı okuyabilirler.
1. İstanbul Üniversitesi: İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere bu alanda eğitim imkanı sunmaktadır.
2. Boğaziçi Üniversitesi: Boğaziçi Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaret ve işletme alanında eğitim fırsatı sunmaktadır.
3. Koç Üniversitesi: Koç Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere küresel iş dünyasında başarılı olabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktadır.
4. Bilkent Üniversitesi: Bilkent Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin temel prensiplerini ve işletme alanındaki güncel konuları öğretmektedir.
5. İzmir Ekonomi Üniversitesi: İzmir Ekonomi Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası pazarlama, lojistik, dış ticaret ve işletme yönetimi gibi konularda eğitim vermektedir.
6. Ankara Üniversitesi: Ankara Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin temel kavramlarını ve işletme alanındaki güncel gelişmeleri öğretmektedir.
7. Ege Üniversitesi: Ege Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin yanı sıra işletme, pazarlama ve finans gibi konularda da eğitim vermektedir.
8. İstanbul Bilgi Üniversitesi: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere iş dünyasında küresel bir perspektif kazandırmaktadır.
9. Marmara Üniversitesi: Marmara Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası iş dünyasında başarılı olabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri sunmaktadır.
10. İstanbul Ticaret Üniversitesi: İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin yanı sıra işletme ve pazarlama konularında da eğitim vermektedir.
11. ODTÜ: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin temel prensiplerini ve işletme alanındaki gelişmeleri öğretmektedir.
12. İstanbul Medipol Üniversitesi: İstanbul Medipol Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası iş dünyasında başarılı olabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri sunmaktadır.
13. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin yanı sıra işletme ve pazarlama konularında da eğitim vermektedir.
14. Maltepe Üniversitesi: Maltepe Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası iş dünyasında başarılı olabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri sunmaktadır.
15. İstanbul Gelişim Üniversitesi: İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin yanı sıra işletme ve pazarlama konularında da eğitim vermektedir.
16. Çankaya Üniversitesi: Çankaya Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin temel prensiplerini ve işletme alanındaki gelişmeleri öğretmektedir.
17. Hacettepe Üniversitesi: Hacettepe Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin temel prensiplerini ve işletme alanındaki gelişmeleri öğretmektedir.
18. İstanbul Arel Üniversitesi: İstanbul Arel Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin yanı sıra işletme ve pazarlama konularında da eğitim vermektedir.
19. İstanbul Kültür Üniversitesi: İstanbul Kültür Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü ile öğrencilere uluslararası ticaretin temel prensiplerini ve işletme alanındaki gelişmeleri öğretmektedir.

Uluslararası Ticaret Ve İşletmecilik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü İstanbul Üniversitesi’nde bulunmaktadır.
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Ege Üniversitesi’nde eğitim vermektedir.
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yer almaktadır.
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde okutulmaktadır.
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Marmara Üniversitesi’nde eğitim verilmektedir.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Anadolu Üniversitesi’nde de bulunmaktadır.
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde eğitim vermektedir.
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Bilkent Üniversitesi’nde de yer almaktadır.
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Boğaziçi Üniversitesi’nde okutulmaktadır.
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim verilmektedir.