- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Uluslararası ticaret teorisi neyi inceler?
Özet: Uluslararası ticaret teorileri, uluslararası serbest ticaretin, belirli koşullar altında, ülkeler için önemli refah artışları sağlayacağını ortaya koymaya çalışmaktadır. Geliştirilen teoriler, ülkelerin doğal ve kazanılmış üstünlüklerindeki dinamizmine bağlı olarak değişim göstermekte ve gelişmektedir.Uluslararası ticaret teorisi varsayımları nelerdir?
1. ULUSLARARASI TİCARET TEORİSİMarjinal ürün veya marjinal fiziksel üretkenlik, ekonomide ve özellikle neoklasik ekonomide bir girdinin (üretim faktörü), belirli bir girdiden bir birim daha kullanılmasından kaynaklanan çıktıdaki değişikliktir (örneğin, bir firmanın emeği olduğunda çıktıdaki değişiklik) diğer girdilerin miktarlarının sabit tutulduğu …
Makro iktisatta yatırım nedir?
MAKRO İKTİSAT. Yatırım; tüketim için kullanılabilecek kaynakların tüketilmeyerek sermaye stokuna eklenmesine verilen addır. Sermaye stoku artınca, gelecekte ekonominin üretim kapasitesi ve dolayısıyla gelecekte yapılan tüketim miktarı artar. Yatırıma, ertelenmiş tüketim adı da verilir.
Keynesyen sistem nedir?
Keynesyen ekonomi, 20. yüzyıl İngiliz ekonomist John Maynard Keynes’in görüşlerini temel alan bir makroekonomik teoridir. Keynes ekonomisi özel sektörün ağırlıklı olduğu ama devlet ve kamu sektörünün büyük role sahip olduğu bir karma ekonomiyi savunmaktadır.