AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uluslararasi Ogrenci Ofisi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uluslararası Öğrenci Ofisi nedir?​

ISO, sayıları 85’i aşan farklı ülkeden gelen ya da ODTÜ’ye gelmeyi planlayan uluslararası öğrencilere uzaktan veya doğrudan yardım sağlamak için oluşturulmuş bir birimdir.

Yabancı öğrenci Türkiye’de nasıl olur?​

Yurtdışındaki öğrenciler bu kabul mektubuyla Türkiye konsolosluğuna giderek öğrenci vizesi alması gerekir. Türkiye’deki öğrenciler ise Türkiye Dış Temsilcikleri tarafından öğrenci vizesi alabilirler. Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin oturma izni alması gerekir.
Koç YÖS ile alıyor mu?
Yabancı Uyruklu Öğrenciler – Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü Çeşitliliğe olan güçlü inancı ile Koç Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci başvurularını kabul etmektedir.
Yabancı öğrenci diploma notu kaç olmalı?
Üniversitelerin Yabancı Uyruklu Öğrenci ve ya YÖS Sınav kriterleri olarak bazı üniversitelerde ‘Orta öğretim mezuniyet not ortalaması’ ve ya Lise Diploma Notu’nun minimum 40 ve ya 60 olması gerektiğini görebilirsiniz.

Merkezi Yurt Dışından öğrenci Kabul Sınavı Nedir?​

Bunun önüne geçilmesi için Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılan toplantılar sonucunda Yabancı Öğrenci Sınavı olarak bilinen YÖS Sınavı’nın merkezi bir sınav olarak yapılmasına yönelik yeni bir karar alındı. Bu sınavın adı da Merkezi Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı. Kısaltması is MYÖS.

Koç Üniversitesi IB ile alıyor mu?​

IB diploma notu 34 veya üstü, Fransız Bakaloryası sınav notu en az 14 veya üstü, Matura diploma notu 2,0 ve üstü veya ABITUR diploma notu 2,0 ve üstü olan öğrenciler, Üniversitemize kayıt sırasında belirtmeleri durumunda ve birinci yılın sonunda not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması koşuluyla İktisadi ve …
YÖS tam puan kaç?
(YÖS 2006 maksimum puanı yaklaşık 72, YÖS 2005 maksimum puanı ise yaklaşık 74 puandı.)
YÖS sınavına girmek için ne gerekli?
Sınava Giriş İçin Gerekli Belgeler:

Geri