Uluslararasi muhasebe standartlari ne amacla getirilmistir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Uluslararası muhasebe standartları ne amaçla getirilmiştir?​

Bir diğer tanımla uluslararası muhasebe standardı ayrı ayrı muhasebe standardı olan çeşitli ülkelerde etkinlik gösteren çok uluslu işletmelerin dönem sonu finansal tabloların değerleme ve sunumlarında yeterli ölçüde bir birlik sağlamak amacıyla hazırlanan, yazılı kurallardan oluşan bir metindir (Yazıcı, 2003, s. 37).

Çalışma alanı standartları nelerdir?​

Kavram Hiyerarşisi
Muhasebe Standartları Kurulu ne zaman kuruldu?
2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa 18.12.1999 tarih ve 4487 sayılı Kanunla eklenen Ek-1inci madde uyarınca kurulan ve idari ve mali özerkliği bulunan Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu 07.03.2002 tarihinde faaliyete geçmiş olup, bundan böyle TMUDESK’in görevlerini bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla birlikte …
Denetim standartları ne demek?
Denetim Standartları, denetçiye mesleki sorumluluğunu yerine getirmesinde yardımcı olan, ona denetim faaliyetlerinde ışık tutan genel ilkelerdir. Yapılan denetim çalışmalarının uygun ve geçerli kabul edilebilmesi için denetçinin bu ilkelerden hiçbir şekilde ayrılmaması gerekir.

Türkiye hangi ülkeye telif ödeyerek muhasebe standartlarını Türkçeye çevirmiştir?​

IASB ile KGK arasında yapılmış bulunan telif anlaşmasına istinaden, IASB tarafından çıkarılmış bulunan tüm standartlar kurul tarafından Türkçe’ye çevrilmiştir. Ayrıca uluslararası muhasebe standartlarındaki değişikliklere paralel güncellemeler de yapılmaktadır.

Uluslararası muhasebe Standartları Kurulu ne zaman kuruldu?​

1 Nisan 2001Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu / Kuruluş tarihi

Geri